Festival

INFÖR: Din guide under Primavera

Publicerad: 25 maj 2015 av Magnus Olsson

Primavera Sound
Barcelona, 28-30 maj
Artister

Inför sommaren ökar vi bevakningen, både inför och under festivalerna. Som många vet är det inte bara musiken som står i fokus under en festivalvistelse, vår inför-guide innehåller därför matnyttig och en del läskande tips som kan göra sommarens festivalbesök lite enklare och roligare. Först ut är den spanska festivalen Primavera, dit vi åker nu på onsdag!

Ölpriser: På festivalområdet ligger priserna kring 7 euro för drygt 40 cl, vilket är lite i dyraste laget. Utanför området finns en del snubbar som säljer ölburkar för 1 euro och andra skumma saker. Det finns även ett par matbutiker några kvarter från området samt en stor shoppingmall, där man kan köpa lokala öler och viner till rusta-priser. Det går givetvis att ladda upp med vatten, chips och allt annat som festival hör till.

p4

Maten: I början av området finns en stor food court, priserna ligger kring 10 euro för en full portion. Ena delen av mig vill säga att det är ett bra utbud, men andra delen av mig gör mig påmind om att jag alltid tröttnar på maten inne på området i slutändan. Det är ett ganska klassiskt utbud som innehåller standardrätter som hamburgare, pizza och thai. Medan de mer exotiska valen utgörs av sushi, crepes och ett bredare mexikanskt utbud med burritos som specialitet. Givetvis är den spanska paradrätten Churros även representerad. Matutbudet innehåller även vegetariska och veganska alternativ, även om dessa inte är överrepresenterade. Nödlösningen efter ett par dagar av festivalmat är de lokala matbutikerna och en shoppingmall där även ett McDonalds finns.

Aktiviteter inne på området: Det finns en hel del att hitta på om man får några luckor i spelschemat. Precis vid entrén finns ett bra utbud av merch-stånd som säljer allt från tischor till vinyler och posters. En hel del rariteter med svenska ögon mätt då många obskyra hardcore-tischor och planscher exempelvis finns att inhandla. Under din vistelse på området kommer du inte kunna undgå att Primavera jobbar nära ett gäng sponsorer, dessa har i likhet med hur det ser ut på Way Out West en rad aktiviteter som kan vara värda att spana in, men framförallt vill vi tipsa om att Ray Ban som bjuder in till hemliga och intima spelningar med ett par av banden inför drygt 40 personer.

IMG_1052

Aktiviter utanför området: En av de bästa sakerna med Primavera är att festivaldagen startar sent på eftermiddagen. Drygt klockan 17.00 brukar de första banden kicka igång festen och de riktigt stora går på mellan 21.00 och 02.00 även om du enkelt kan dansa till solen går upp. Det här betyder sovmorgon och lite sightseeing, även om du bör planera en dag innan festivalen för att hinna med att ströva runt i stadens charmiga kvarter. Söndagar är tyvärr dödsdömda och det mesta utanför turistgator som Las Ramblas håller stängt. Den som älskar donuts får inte missa Chök och Oval, som sägs erbjuda Barcelonas bästa hamburgare.

Till sist, glöm inte sangrian!

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 64 [name] => Primavera Sound [slug] => primavera-sound [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 65 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 65 [filter] => raw ) )