Nyhet

[ingenting] är tillbaka – släpper nytt album

Publicerad: 23 maj 2018 av Jonathan Bonn

Första fullängdaren på nio år.

Rykten om att [ingenting] jobbar på ny musik har florerat i åtminstone ett par år. De senaste åren har det dykt upp ett antal fristående singlar, och i vintras syntes ytterligare ett ljus i tunneln när bandet gick ut med att de var i full gång med ett nytt album. Haken var dock att de saknade pengar för att slutföra albumet, varpå de valde att crowdfunda det via Kickstarter. Ett lyckat drag visar det sig, för nu meddelar bandet att albumet äntligen är färdigställt och kommer släppas senare i år. Det bär titeln STXLM, och är [ingenting]s första fullängdare sedan 2009 års moderna klassiker Tomhet, idel tomhet.

Bandet delar också med sig av albumets första singel Emilio – en retro-syntig poplåt som beskrivs som en fortsättning på hitlåten Punkdrömmar. Det officiella släppet sker först på fredag, men du kan lyssna på låten redan nu via Musikguiden i P3.

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 1901 [name] => [ingenting] [slug] => ingenting [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 1902 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 9 [filter] => raw ) )