Intervju

Little Children

Publicerad: 9 november 2016 av Magnus Olsson

Little Children har hyllats, gått under radarn och nått TV-serier. Linus Lutti, som han egentligen heter, förtjänar så mycket mer. Med nya albumet f.f låter hans svårmod stundtals lika storslaget som valfri amerikansk indieorkester, i helt egen tappning. Det känns därför extra kul att bjuda in honom till Taverna Brillo ikväll.

Vid sidan av sin egen artistkarriär huserar han även som nöjesansvarig på Obaren, mer eller mindre vägg i vägg med Taverna Brillo, och inom samma koncern. Blir det bortaplan att spela på Brillo?

– Nej, mer som hemmaplan faktiskt.

Du har släppt ditt första album på 6 år, däremellan har det kommit några EP:s, har det varit en lång process för ett nytt album?<

– Nä inte egentligen. När jag bestämde mig för att spela in och skriva ett helt album gick det på tre-fyra månader allt som allt.

Albumet flyttades exempelvis fram i slutet av sommaren – hur kom det sig?
– Vet ej faktiskt, inte riktigt mitt beslut.

Chasing the Sun samarbetar du med Anna ifrån Dolce – kan du berätta om det samarbetet?

– Jag hörde en Dolce-låt och älskade Annas röst. Tänkte att hon skulle passa perfekt att sjunga duett tillsammans med. Chasing the sun passade henne svinbra så på den vägen är det. Hon diggade ideén så hon flög ner från Ume.

Generellt sett, vad söker du efter när du väljer att samarbete med någon?

– Att människan ska ha nåt jag inte har. Röst, attityd, uttryck typ. Allt som kompletterar mig typ. Som Naomi, Nina eller Anna.

Du nämner Jamie xx som en inspiration för låten (we used to feel) Higher – utöver det, finns det andra artister som inspirerat den här plattan?

– PJ Harvey, Suicide och Bryan Adams.

Every Little Light låter det sådär euforiskt storslaget som Bruce Springsteen, drömmer du om stora scener?

– Tack! Alltid. Men det är ju roligare att spela supersmå ställen där det blir mer intimt. Vi gjorde nån mega-stor scen på en festival i Turkiet för nåt år sen, det var visserligen svinkul det med. Men helst mini scener som på Brillo.

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 362 [name] => Little Children [slug] => little-children [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 363 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 3 [filter] => raw ) )