Festival

Into the Valley gör comeback

Publicerad: 27 maj 2018 av Magnus Olsson

Festivalen återuppstår.

Into the Valley slog ned som en bomb när de presenterade sig – normbrytande på många plan, där upplevelsen var i fokus, även långt utanför musiken. Men en rad barnsjukdomar har präglat evenemangen, polisens hårda narkotikabevakningar och i slutändan inte tillräcklig biljettförsäljning. När festivalen flyttade från Dalhalla till Estland gjordes även en storsatsning i Nynäshamn under namnet Into the Factory – det var denna festival som myndigheter stoppade och som höll på att dra ned hela bolaget.

Efter nästan ett års tystnad kommer nu ett livstecken. De som gjort ett anspråk på sina biljettpengar, kommer få denna utbetalning den 11 juni. Samtidigt meddelas att de kommer göra nya försök och etableringar som kommer gå tillbaka till rötterna, där de en gång började. Till en början är man ganska förtegen om var och när den nya festivalsatsningen kommer äga rum, men det planeras för en festival i år. Vi vet inte ens om det blir i Sverige.

12 juni kommer dock nyheten att presenteras – då släpps de första biljetterna och artisterna.

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 1651 [name] => Into the Valley [slug] => into-the-valley [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 1652 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 13 [filter] => raw ) )