Festival

Into the Valley lanserar nya festivaler

Publicerad: 13 oktober 2016 av Hugo Gerlach

Välj ditt dansgolv: kalkbrott, fabrik eller slott.

Music goes Further, som ligger bakom Into the Valley, hintade tidigare i höstas om att de kommer bredda sin festivalrepertoar och nu presenteras de första nya tillskotten. Den största nyheten är att flaggskeppet självt lämnar Dalhalla och Sverige för en flytt till ett nytt kalkbrott, denna gång i Estland. Rummu är ett nedlagt och delvis översvämmat kalkbrott drygt en mil utanför Tallin. Nytt för i år är även att fokuset kommer ligga på housemusik.

Vi svenskar blir dock inte helt lottlösa: Into the Factory heter den nya satsningen som tar plats i industriparken Stora Vika, en mil utanför Nynäshamn (eller sju mil söder om Stockholm). Här kommer fokuset istället ligga på techno, vilket baserat på de karga bilderna ser ut att passa alldeles utmärkt. Vi sörjer att vi förmodligen inte kommer få dansa i mäktiga Dalhalla igen, men att arrangera en festival i Dalarnas djupaste skogar har inte visat sig vara helt lätt. Både 2015 och 2016 var det problem med logistiken, så visst är flytten på ett plan rimlig även om det är snudd på omöjligt att matcha inramningen.

Den sista satsningen är Into the Castle som inte äger rum förrän 2018, och kommer likt namnet antyder att ta plats i ett slott. I Kapstaden, Sydafrika. Utöver detta planeras även festivaler i Asien, Sydamerika och södra Europa under de kommande åren. Mer information och early bird-biljetter hittar ni på festivalernas hemsida.

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 2020 [name] => Into the Factory [slug] => into-the-factory [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 2021 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 10 [filter] => raw ) )