Karin Park

Publicerad: 21 augusti 2012 av Magnus Olsson

Superworldunkown utsågs av några kritiker i Norge till Norges bästa låt genom tiderna när det begav sig. Det var 2004 och tidningen Spirit var eld och lågor om Karin Park. 2012 har den svenskfödda sångerskan Karin Park, numera bosatt i Bergen, bytt bana. Hon har kastat ut gitarrerna och langat in syntharna. Helt i linje med det musiklimat vi lever och andas i. Förvisso gjorde hon det redan 2009 med albumet Ashes To Gold. Men kanske är det med Highwire Poetry som hon verkligen hittat rätt. Även om Out Of The Cage tillhör det absolut bästa den här kvinnan spottat ur sig. En låt som fanns med redan 2009.

2012 blir det allt tydligare att Karin Park är den naturliga korsbefruktningen av The Knife och Niki & The Dove. Den mörka synthpopen besitter på sina håll samma fingertoppskänsla som syskonen Dreijer lyckas trolla fram. Den mörka ytan möter en karaktärisisk röst, inte likt Karin Dreijer, mer som Malin Dahlström.

De dansanta passagerna är många. Syntharna i Restless är bara ett bevis på de ljudbilder Karin Park förmår, för att inte tala om den betydligt mörkare och aggressivare framtoningen i Fryngies. Det här är ytterligare en skatt från den svenska synthpopen.