Nyhet

Kite intar Kungliga Operan

Publicerad: 4 september 2019 av redaktionen

Den elektroniska duon gör speciell spelning.

Sedan starten för elva år sedan har den svenska duon trollbundit publiken med sin elektroniska pop och i vissa kretsar nästan kultförklarats för lika delar pumpande danslåtar som noir-drömska hymner. Hösten 2015 gjorde duon en mycket omtalad spelning på Cosmonnova i Stockholm – nu bjuder man in till ytterligare en spektakulär tillställning, den här gången på Kungliga Operans stora scen.

Den här gången har duon samarbetat med tonsättaren Jonas Valfridsson, vars verk framförts av bland annat Tokyo Symphony Orchestra, Norrköpings symfoniorkester och Sinfonietta Riga. De har också tagit hjälp av kompositören Jukka Rintamäki, medlem i gruppen Silverbullit som gjort soundtracket till tv-spelen Battlefield 3 och Battlefield 4 och även skrivit musiken till ett stort antal scenkonstverk i USA och Europa.

– Vi vill inte att det ska låta som det brukar göra när rockband samarbetar med klassiska orkestrar, säger Nicklas Stenemo. Mardrömmen vore att det blev som när Metallica backades upp av en symfoniorkester som försökte spela lika högt som bandet och allt blev en enda röra. I vissa partier ska vi förstås ha stråkar men vi tänker inte använda orkestern maximalt bara för att vi kan det.

22 november är det dags och biljetterna släpps till försäljning nu på fredag.

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 22 [name] => Kite [slug] => kite [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 23 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 9 [filter] => raw ) )