Live

Korallreven återger enbart ett sken av sin fulla kapacitet

Publicerad: 4 december 2011 av Magnus Olsson

Korallreven, Strand

Betyg: 5/10

Korallreven har genom blogosfären fått ett enormt erkännande, egentligen inte särskilt konstigt då musiken leder oss direkt in i drömmarnas värld. Under 2010 fick vi ta del av Daniel Tjäders sidoprojekt, huserar huvudsakligen i The Radio Dept., genom singeln The Truest Faith som snabbt remixades av creddiga kanadensarna CFCF. Debutalbumet An Album By Korallreven är utan tvekan en av årets mest intressanta plattor. Trots alla lovord, är det med en viss skepcism som jag intar Strand. Tidigare i veckan läste jag följande:

”Korallreven spelade typ 5 låtar, sen vare slut? Visst, det kostade bara 80 kr, men ändå…” Och direkt fördes tankarna till Sail A Whale, som bakom en duk, tryckte på play och bara dansade. Så illa blev det inte. Någon sjunger, någon spelar gitarr, ja det är faktiskt live. Stundtals är det finstämt, skört, förförande och alldeles underbart. Men i längden bottnar det inte i någon större substans.

Likt liljeholmsljus har man fryst fast på scenen, och trots att Stockholms popelit är på plats, bjuder man inte till. Kontrasterna till Air France udda, men charmerande publikkontakt är extrem. Även om Air France bitvis framstod som idioter, behöll de ändå sin credd tack vare charmen och musiken.

Det är kort och koncist. Förvisso mer än 5 låtar, inträdet kostade ju också mer än 80 spänn. Och det råder inga tvivel om att As Young As Yesterday har all potential i världen att blomma ut till en blivande hipsterfavorit. Just nu återger man bara ett sken av sin fulla kapacitet.