Nyhet

Kornél Kovács spelar live med band

Publicerad: 22 november 2017 av Magnus Olsson

Det här är vad du ska göra på juldagen.

Klubbkonnässörerna Love Potion bjuder in till det som blir deras sista fest för 2017 – på självaste juldagen. Kägelbanan i Stockholm blir en unik tillställning där Studio Barnhus-producenten Kornél Kovács kommer spela live med ett band. Med anledning av detta passade vi på att fråga Kornél om det nya konceptet.

–Jag vill inte avslöja för mycket innan spelningen men livekonceptet grundar sig i ett långårigt samarbete med min vän jazzpianisten Niclas Skagstedt. Vi har gjort musik tillsammans sedan barnsben och när P3 bad mig spela live i radion i höstas, rätt fräck förfrågan eftersom jag inte är liveartist, bad jag honom sätta ihop ett band med de duktigaste improvisationsmusikerna han kände. Resultatet blev engångs-livebandet Judiska Teatern som körde en helt orepeterad konsert live i etern från Röda Sten i Göteborg.

Han fortsätter:

– Inför konserten delade jag upp några av mina låtar i små fragment som jag trixade med live medan musikerna ackompanjerade – ibland tog bandet över helt, oftast visste man inte vad som var vad. Det gick väldigt bra. På juldagen gör vi en utökad version av Judiska Teatern-spelningen med fler låtar, fler musiker och även gästsångare.

Vilka är det som ingår i bandet?

– Niclas Skagstedt på klaviatur, Oskar Schönning på gitarrer och annat genom loop-pedaler, Anna Lund på trummor firar jul med familjen denna gång och ersätts av Konrad Agnas på trummor, Josefin Runsteen på fioler och trummor, samt jag själv med ett gäng små elektroniska lådor. Samt gästartister.

Kommer vi få se mer av det här i fortsättningen?

– Det här är ett väldigt roligt experiment som jag betraktar med skräckblandad förtjusning. Jag lyckades få tag på en inspelning av konserten i Göteborg och kan helt ärligt säga att det stundals är den bästa musiken jag hört som jag på något sätt varit iblandad i, helt tack vare dessa extremt begåvade musiker. De hade förvisso kunnat matas med vad som helst och spottat ur sig magisk jazz, den bara råkar vara mina låtar den här gången. Jag är ändå stolt över att kunna göra något som detta. Med det sagt kommer det nog inte hända ofta. Kanske en utomhuskonsert till sommaren om det här går bra.

Mer information om kvällen återfinns här nedan, det rymmer en hel del residenter från sommarklubben Trädgårdens dansgolv.

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 1408 [name] => Kornél Kovács [slug] => kornel-kovacs [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 1409 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 17 [filter] => raw ) )