Nyhet

Kyrka rasar mot nya nakenklubben

Publicerad: 27 februari 2018 av Magnus Olsson

Klubb Naket har fått sig en motståndare.

Den nakna technoklubben på Götgatan 99 fick ett varmt mottagande när den presenterades. Devisen, kasta kläder mot fri entré blev ett slagord som skapade uppståndelse. Alla var dock inte lika förtjusta i det nya initiativet, Södermalmskyrkan såg rött. Stockholm Direkt rapporterar att ungdomar från frikyrkoförsamlingen ska ha gjort ett eget initiativ för att resonera med arrangörerna. Pastorn Lennart Torebring går i ungdomarnas linje.

– Många av våra ungdomar kommer från förorten och har varit i ett träsk av prostitution och utnyttjande, så de reagerar väldigt starkt. Och det är klart att i grunden tror vi på sexuell renhet och att sexualiteten behöver beskyddas genom äktenskapet. Men bortsett från det måste vi också betänka vi inte enbart kan göra det vi vill, säger han till Stockholm Direkt.

Pastorn menar även att klubben för med sig farliga konsekvenser.

– Det som händer nu på Södermalm kan få allvarliga konsekvenser, klubben blir en grogrund för depression och att människor får sina själar nedbrutna. Alla vet ju till exempel att barn behöver gränser, man mår inte bra av att göra som man vill.

Premiären av Klubb Naket blev dock en succé och arrangörerna ser redan nu hur de ska jobba för att utveckla och förbättra konceptet.