Festival

LE PLUS!

Publicerad: 7 oktober 2010 av Magnus Olsson

Biter du på naglarna, kliar dig i hårbotten, räknar dagarna, önskar band, gör spellistor ? Drömmer du om Emmaboda? Visst är det lite festivalabstinens som kryper sig fram nu när höstens regnväder öser in över oss. Emmabodafestivalen lever faktiskt på hösten, tro det eller ej. Tillsammans med Debaser styr de ihop klubben LE PLUS! Och under hösten håller de till på Debaser Medis i Stockholm.

Nu i morgon, drar det igång på riktigt med ett hej dundrans kalas, och det bästa av allt är att du är bjuden, innan 22.00 är det gratis, annars kostar det 100 riksdaler. Så jag hoppas vi ses imorgon!

Morgondagen börjar med en releasefest av You Say France & I Whistle. Svenskt indieband, med poppiga melodier, intensiva gitarrer och hetsiga sånger. Utöver det hittar man Le Kid och The Pipettes. Den brittiska popgruppen från Brighton gjorde ett framträdande på Popadelica i våras, nu är det alltså dags för Sverige igen. Ännu en dos med prickiga klänningar är att vänta. Var redo.

20:e November är nästa datum för Le Plus, och då är det franska Yelle som intar Medis. 2008 fick hon Orion på Arvika att koka, nu är det dags för Medborgarplatsen att inta segerdansen. Räkna med franska i mängder, så plugga på de franska glosorna så att du hänger med i Ce Jeu, Je Veux Te Voir och A Cause Des Garcons.

Foto: Lastfm.se