Lista

11 roliga festgrejer under Way Out West

Publicerad: 9 augusti 2017 av redaktionen

Magsåren som följer veckan efter Way Out West är aldrig en konsekvens av för mycket Norrlands Guld och rotfruktschips utan av stressen kring alla fester som händer runt omkring.

Vi handplockade några platser och fester som vi tror kommer bli skoj för att underlätta. Ha kul!

 • Way Out West Pre-Party

  Text av Magnus Olsson

  Festivalens egna tillställning för att ladda upp inför dagarna tre. Redan på onsdagen (alltså i kväll) kan man avnjuta både Team Rockit och I.B Sundström på Röda Sten. Frågan är om Way Out West kan få en bättre start än med de kaosartade spelningar som Team Rockit enligt säkra källor står för.

  Onsdag, 17-01, Röda Sten

 • Grandpa x KOI Jeans

  Text av Magnus Olsson

  I folkmun kallas Way Out West även för Göteborgs modevecka – att en av stadens mer välsorterade klädbutiker bjuder in till fest är därför självklart. Har du inte hittat den rätta festivaloutfiten så gör du det här. Förutom självskrivna ingredienser som öl och musik bjuder denna innergårdsfest även på feskedamm!

  Onsdag, 18-21, Vallgatan 3

 • WOW-veckan på Yaki-Da

  Text av Magnus Olsson

  Den självklara utmanaren tillika konkurrenten till Way Out West egna klubbprogram huserar på Avenyn. WOW-veckan på Yaki-Da har sedan länge blivit en egen institution värd att besöka – från dekadenta fester i Kaffebaren, ostron och nattmackor i köket högst upp till bokningar som The Embassy, Ozzy, Iman och Alexis Weak. En gott råd – det är oftast rätt mycket svårare att tränga sig in här än på Stay Out West.

  Ons-lör, 22-04, Storgatan 

 • Lounge(s) - Music sounds better with you

  Text av Stina Vickhoff

  Lounge(s) har blivit lite av ett välfyllt vattenhål för de som gillar fest men kanske inte nödvändigtvis festivaldelen av WOW. Inga konstigheter, Lounge(s) med partners gör det ju väldigt bra, unna dig ett skönt break från träbänkar och toakö.

  Tor-lör, varierar, Kungsportsavenyn 5

 • Backyard DaySession med Pistonhead Foundation och Velour by Nostalgi

  Text av Stina Vickhoff

  Bakgårdar är för Göteborg vad takterasser är för Barcelona – jävligt exotiskt. Extra skoj blir det när godölen Pistonhead agerar värd tillsammans med Velour. Egensnickrad scen som besöks av Göteborgs egna Flaws och Ruby Empress samt en gyllene DJ-lineup med Yaki-härskare Stina Grape och Moriskans Vanessa Marko. Ett både fint, trevligt och kul sätt att inleda festivalen.

  Torsdag, 13-16, Tredje Långgatan

 • PIAS Way Out Warm Up

  Text av Stina Vickhoff

  Stenpiren – denna efterlängtade oas precis vid idylliska kanalen, som Göteborg längtat. På torsdag har även du chansen att ta del av detta när indiebolaget PIAS arrangerar takfest med en imponerande lineup. Live kör hajpade Anna of the North och DJ:ar gör Yaki-Das Aron McFaul och Göteborgs indiestoltheter DNKL (”det blir varmt, mörkt och elektroniskt”), låter deppigt men blir nog kul. Gör som du brukar – kom i tid, det blir fullt snabbt.

  Torsdag, 13-16, Comfort Hotel

 • WOW-dagsfest med Gärigheter

  Text av Magnus Olsson

  Stockholm flyttar ned till Göteborg för en helg, inget nytt under solen. Så är även fallet för DJ-kollektivet Gärigheter som intar eminenta streetwear-butiken Shelta på Andra Långgatan. Gästar gör dessutom Pato Pooh och Lamix – allt för att maxa den urbana kvalitetsstämpeln.

  Torsdag, 11-15, Shelta

 • Djungeltrummans dagsfest

  Text av Stina Vickhoff

  Det enda som var bra med GP, Djungeltrumman, är kända för att arrangera ytterst trevliga tillställningar och så blir det nog även i år. Location för årets dagsfest är Masthuggstorgets metropolbar HOPS och DJ:ar gör Assia Dahir & Reika Xappa. Kom dit om du gillar öl, prosecco och bra musik.

  Fredag, 14-18, Masthuggstorget

 • Dagsfesterna på Hotell Nöjesguiden

  Text av Stina Vickhoff

  Nöjesguidens dagsfester på WOW är som klamydia för Paradise-Jeppe – ständigt återkommande. Skämt åsido, NG vet hur man arrangerar fester och lördagens fest som Spybars Simon Yemane hostar skulle nog kunna konkurrera ut de flesta på listan. Producenterna Nibla, Charlie Bernardo och kollektivet Off the Meds är väldigt bra på musik och fredagens akt Gnucci vill ingen missa att se live – gå dit och gå dit i tid.

  Fre & lör, 13-17, Scandic Rubinen

   

 • PNKSLM & Woah Dad! presents... Black Lips

  Text av John Jonsén

  Två av landets bästa skivbolag slår ihop skallarna och sätter upp garagerocklegenderna Black Lips på hemlig plats. Som om det inte vore dekadent och helt fantastiskt nog öppnas kalaset av våra favoriter i Spice Boys och Dolores Haze, vars mål verkar vara att spela på en Way Out West-fest varenda år. Intresseanmälan för kvällen görs bäst genom att skriva till PNKSLM på sociala medier.

  Lördag, 22.30-, Rottweiler Bar

 • Bubblare

  Text av Stina Vickhoff

  Sen kom det sig den natten att ingen ville gå hem när klockan slagit 03 och det är väl tur då att Göteborg kryllar av rave och svartfester. Gör en basic research på sociala medier så befinner du dig snart vid en sjö eller i en tunnel nära dig.