Lista

5 höjdpunkter på Popaganda 2018

Publicerad: 30 augusti 2018 av redaktionen

Tack vare sin förhållandevis lilla storlek är Popaganda en lätt festival att navigera sig på. Två scener och ytterst få krockar gör att du i princip kan se alla artister på hela festivalen, om du så bara vill. Men däremellan måste man såklart hinna med toapauser, öl och allt annat som hör festivaler till. Det är inte alltid lätt att välja när man ska tajma in sitt köp av överdrivet dyr Norrlands Guld, så till hjälp har vi sammanställt en liten guide över några artister du verkligen inte borde missa.

 • Sarah Klang

  Text av Magnus Olsson

  Sarah Klang är årets genombrott och artist i ett. Sällan har vi älskat att älska någon så mycket som när Sarah Klang klev in i våra vardagsrum, via ett majestätiskt nummer i På spåret. Det gångna året har hon gång på gång överträffat sig själv, att hon därmed är med och avslutar sommaren känns givet. Med Love in the Milky Way mot öronen, hennes totala scennärvaro och skämtsamma mellansnack inte helt olikt Adele är det inget snack om saken – missa ej Klang.

 • Slowdive

  Text av Jonathan Bonn

  Shoegazelegendarerna Slowdive återvände från ett nästan två decennier långt uppehåll när de återförenades för att turnera världen runt år 2014. Förra året landade det självbetitlade albumet, gruppens första på 22 år, som hyllades av en nästintill enad kritikerkår – vi belönade det exempelvis med en 9:a i betyg. Under fredagen på Popaganda får vi chansen att se Slowdives första svenska festivalspelning på fyra år, och svepas in i deras drömska, varma ljudbild. Spelningen lär bjuda på både nytt material och gamla klassiker – vill du uppleva låtar som When the Sun Hits, No Longer Making Time och Alison är det lilla scenen du ska infinna dig vid klockan 18:30.

 • Caesars

  Text av Jonathan Bonn

  När vi ändå talar om återförenade band så har det gått tio långa år sedan indierockveteranerna Ceasars senast släppte album. Nästan lika länge sedan gjorde de sin senaste officiella spelning, men i våras kom glädjebeskedet att bandet återförenas för en konsert på årets upplaga av Popaganda. Under fredagskvällen intar Jocke Åhlund, César Vidal, David Lindqvist och Nino Keller scenen för att bjuda på en kavalkad av hits – däribland klassiker som Jerk It Out, Over ’fore It Started och It’s Not the Fall That Hurts. Detta är en spelning du definitivt inte ska missa.

 • Pale Waves

  Text av Jonathan Bonn

  Manchesterkvartetten Pale Waves slog igenom ordentligt förra året, när de upptäcktes av skivbolaget Dirty Hit, hemvist åt bland andra The 1975 och Wolf Alice. I april 2017 släpptes debutsingeln There’s a Honey, en riktig earworm till poplåt som hyllades av bland annat NME och The Line of Best Fit. Sedan dess har Pale Waves spottat ur sig singlar i en rasande takt – de två senaste, Eighteen och Black, är kanske bandets största styrkebesked hittills. Med ett sound influerat av såväl The Cure som bolagskompisarna The 1975 lär det bjudas på en riktig urladdning när bandet intar Popagandas scen på lördagseftermiddagen.

 • Hanna Järver

  Text av Jonathan Bonn

  Sveriges nya pophopp Hanna Järver fullängdsdebuterade med albumet So Long så sent som i våras, men trots det har hon varit en betydande akt på den svenska musikscenen betydligt längre än så. Redan 2013 släppte hon debut-EP:n Smutsen, men det verkliga genombrottet kom med 2016 års EP Närke. Järver har under tidigare år spelat på både Popagandas parkfestival och på efterfesten, och när hon nu tar steget ut på den ordinarie festivalscenen gör hon det med ett av årets starkaste svenska popalbum i bagaget.

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 201 [name] => Popaganda [slug] => popaganda [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 202 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 174 [filter] => raw ) )