Lista

Din guide till helgens technofest – Department

Publicerad: 21 maj 2018 av redaktionen

Detta är ett annonssamarbete med Department.

På lördag, den 26 maj, är det dags för en ny upplaga av fjolårets succé – technofestivalen Department intar återigen Slakthusområdet. Fokuset är på den bästa elektroniska musiken just nu, vilket cementeras med bokningar som tyska stjärnan Solomun, norska discokungen Todd Terje (som fyllde Berns till brädden senast) och unisont hyllade Anja Schneider.

Festivalen äger rum i en övergiven industrilokal på Slakthusområdet och detta är förmodligen det närmaste Berlin vi kommer med Stockholms tunnelbana. Du behöver bara vandra ett par hundra meter från Globen och du träder in i det som blir sommarens svettigaste dansgolv. I samarbete med Department guidar vi er genom festivalen och vad som väntar.

Biljetter finns till försäljning här.

 • Kom i tid

  Text av redaktionen

  Det finns någon oskriven regel i att inte vara först på plats i festsammanhang. Den kommande helgen är det dags att skrota den regeln. På technofestivalen Department gäller det nämligen att komma dit i tid, några av höjdpunkterna inleder till och med festivalen. Kornél Kovács, DJ Clea och Todd Terje är samtliga först ut, så skippa den där extra ölen i parken innan. Missa inte några av festivalens absoluta guldkorn.

 • Upptäck industrilokalen

  Text av redaktionen

  Platsen invigdes redan förra året, men är fortfarande en skatt i sammanhanget. Det här är inte vilken konsertvenue som helst som du valsar in i. Den övergivna industrilokalen bidrar och bygger upp den kala och lite råa känsla som technoindustrin så gärna rider på. Förvisso är den upprustad, men en mäktigare lokal för fest och konserter, det får man förmodligen leta länge efter.

 • Bästa dansfesten

  Text av redaktionen

  Vi har varit inne på det tidigare, men det är värt att slå ett slag igen för den helhet som presenteras i form av bokningarna. För några veckor sedan listade vi guldkornen här. Tittar vi på de övre namnen ser vi storheter som den tyska stjärnan Solomun, norska discokungen Todd Terje, producentgeniet Jon Hopkins och Recondite. En bättre elektronisk helhet hittar du helt enkelt inte någonstans i Sverige denna sommaren.

 • Billiga biljetter

  Text av redaktionen

  Biljettpengen ligger endast på 690 kr – ganska bra i sammanhanget och väldigt mycket dans för pengen. För att vara exakt så är det 38 kr per spelning och 14 timmar dans. Det är med andra ord inte så mycket att klaga över. Förhoppningsvis hinner även lönen trilla in lägligt på fredag, om du ännu inte säkrat dig biljett som du gör här.