Lista

Här är festerna utanför Way Out West

Publicerad: 8 augusti 2018 av redaktionen

Göteborg kokar under Way Out West. Varenda liten yta vill visa att det kan rymmas en dj och en back öl. I sedvanlig ordning finns det ett rikt utbud av konserter och fester parallellt med det som sker i Slottsskogen och Stay Out West. På senare år har det växt sig så lavinartat att man i princip kan festivala utan att vara på festivalen.

Här plockar vi fram några av alla de fester som finns att ta del av. Allt från platser med gratis öl, fri entré till stjärnspäckade bokningar som Lorentz och Little Dragon. Enjoy!

 • Popsicle på Liseberg

  8 augusti

  Indiepopikonerna gör två framträdanden i sommar – ett har redan ägt rum på Gröna Lund, det andra äger rum på Liseberg. Blir det bättre uppladdning att varva Balder med det som var 90-talets soundtrack? Dessförinnan spelar dessutom Sonic Youth-rockens arvtagare, Rome Is Not a Town.

 • Marlon Williams på Pustervik

  8 augusti

  Göteborgs indiehak nummer ett gör också det som de är bäst på – gitarrer, brustna hjärtan och en släng av country. Marlon Williams är the new retro, en tidsresa i nutid, och så självklar 2018 att vi undrar om Pustervik inte snuvade festivalen själva på den här bokningen.

 • Djungeltrummans förfest

  8 augusti

  Att vi översköljs av sponsorfester en helg som denna är inget nytt. Kanske är det här dock av den mer tveksamma sorten – kvällen sker i samarbete med Let’s Deal (av alla företag). Törsten har dock inga hinder. Glöm ej att OSA, här finns i regel gratis öl och en ölsponsor.

  Inta Zamenhof och Barabicu. För musiken står löftet Nathalie Under Cuti.

 • Nividas pre-party

  8 augusti

  Att solglasögon har blivit den nya klockan är inget nytt. Ett nytt märke lanseras i stort sett varje vecka, men få har samma precision och perfektion som Nividas. Här finns inte bara solglasögon – här väntar även gratis pizza, tatueringar och musik från Åska-Saga (som också spelar på festivalen).

  Mer information här.

 • WOW-veckan på Yaki-Da

  8-11 augusti

  En egen minifestival. Så beskriver vi förmodligen Yaki-Das program bäst. Parallellt med festivalen har de växt fram som en lika given destination som några av de officiella Stay Out West-klubbarna. I år hittar vi dessutom ett enormt dragplåster i Little Dragon.

  Hett tips – missa inte nattmackan högst upp. Mer information finns här.

 • Dagsyra

  9 augusti

  Andra Långgatan är så given för så mycket. Här bör du värma upp på några av stadens mest erkända sunkhak. Här hittar du också Holy Moly – platsen där Birds Records och Startracks för tredje året i rad bjuder in till en heldag. Det självklara guldkornet stavas Dolce.

  Mer information finns här.

 • Way Out Nef

  9 augusti

  Från början en Stay Out West-klubb, men sedan några år tillbaka utanför programmet. För en kväll vankas det dock fest med fokus på urban musik, framförallt lovande hiphop-talanger och ett gediget program som sträcker sig från 17.00 till 03.00.

  Mer information finns här.

 • Hoki Moki

  9 augusti

  Det gamla Jazzhuset återuppstår med japanskt kök. Efter ett fokus på hiphop-beats har lokalerna på senare tid åter blivit hem för skitiga gitarrer. Den här gången blir det knock-out av bästa sort – Terra och Linn Koch-Emmery kommer lira skiten ur allt och alla.

  Mer information finns här.

 • Dagens

  9-11 augusti

  Här blandas fler alkoholsponsorer än vad som klaras av. I dagarna tre kommer det bli fokus på tre saker – fest, fest och fest. Däremellan urbana akter & DJ’s. Vi hittar bland annat Göteborgsrapparen Skander på scen, en av dagarna.

  Mer information finns här.

 • Hotell Nöjesguiden

  10-11 augusti

  En inventarie i sammanhanget, en självklar destination där Stockholm krockar med Göteborg, ölbiljetterna inte går att räkna på en hand och där det finns fler fester än rum. Här är du evigt ung, natten längre än någon annanstans och festen alltid i centrum.

  Mer information här.

 • Axel Arigatos party

  10 augusti

  Svensk streetwear står i blom just nu. Axel Arigato är ett av de svenska märkena som går i frontlinjen för en ny modevåg för Sverige. Efter förra årets haussade spelning med Silvana Imam lär ingen bli besviken heller detta år. I år kommer Loso Baby.

  Fixa fram mimosa & hitta listan.

 • New Black & Nivy – The Garden Party

  10 augusti

  Är New Black ett streetwearmärke eller ett festkollektiv? Ingen vet. Under Way Out West har de alltid stått för legendariska fester. I år blir det en extra tung lina i form av Jireel, Denz och Seedy.

  Mer information här.

 • Startracks, Up the Punx mfl.

  10 augusti

  Den äkta DIY-kulturen är ett med ett evenemang där länken inte ens fungerar. 10 augusti väntar en kväll / dag skapad av eldsjälar och på scen står namn som Västerbron, Rome Is Not A Town och Pablo Matisse.

  Var? Vi vet inte.

 • Phlox & Gaffa @ Hoki Moki

  10-11 augusti

  Under två kvällar är det helt fri entré på Hoki Moki när Gaffa och klubben Phlox står värdar. Nu när vädergudarna inte tycks vara med oss är varje plats med tak extra åtråvärd. Pretty Charming på scen sista kvällen.

  Mer information finns här.