Lista

De bästa festerna under Stockholm Pride

Publicerad: 26 juli 2018 av redaktionen

Nu startar Europride i Stockholm och Göteborg. Vi har djupdykt i alla de hundratals fester som arrangeras i huvudstaden de kommande dagarna och plockat ut några av våra favoriter. Se det här som en liten och nätt bi-laga till Pride 2018!

 • Pride Garden - Trädgården

  27 juli, Trädgården 

  Trädgården kickar flera fester under Pride, men när Olof Dreijer kör ett set kan nog bli något extra. Förhoppningsvis blir det bättre än när vi såg honom i Malmö, kanske spelar han OAR003-B som han släppt som Oni Ayhun. Bara en sån sak. På de andra golven spelar bland annat svenska minimalfantasterna Parallax Deep och Adam Strömstedt (be honom spela något med reptiler!).

  Mer info.

 • Technobastuns alternativa PRIDË-park

  28 juli, Kvarteret

  Nästan sjukt att hävda att något blivit legendariskt på så kort tid, men Technobastun stormade in och förändrade Stockholms svartklubbsscen på ett knappt år. Nu firar de två år på Kvarteret med en minifestival. Monumentala JASSS, som stod för ett av förra årets bästa album, spelar precis som Skudge, Roi Perez och hemmakära Mr Tophat. Det blir techno i mängder.

  Mer info.

 • Pride at Tak!

  31 juli, Tak

  Förra året stod Horse Meat Disco för ett av Prideveckans bästa DJ-set, och i år upprepar de succén. Disco, boogie, funk och allmänna galenskaper på en av Stockholms bästa takbarer i värmebölja! Även hemmahjälten Nadja Chatti står i båset, med lite tur spelar hon den där låten som samplar franska dubbningen av Braveheart. Vill själv nästan inte rekommendera detta då det gör det svårare för mig själv att få plats.

  Mer info.

 • Q U E E R E V a H !

  2 augusti, Morfar Ginko & Pappa Ray Ray

  Alltså, det är ju alltid fullt på Ginkos när en kommer på att gå dit och detta lär knappast vara ett undantag. I källaren står IT-girl trion DATE bestående av Hanna Stenman, Julia Spada, Ji Nilsson för underhållningen. Kom i tid!

  Mer info.

 • Underklädesfesten på Debaser Strand

  2 augusti, Debaser Strand

  Detta fantastiska koncept firar 10 år, och tanken är enkel: det är roligare att dansa mer avklädd. Mer hud, mer svett, mer kul. Garderob ingår så klart i inträdet! Dubbla dansgolv med folk som arrangörern Petter Wallenberg, Per QX och Lucky Slut Bonita bakom skivspelarna.

  Mer info.

 • STOCKWIG — Stockholm's First Drag Festival

  Text av 3 augusti, Kraken

  Kraken kickar Prideparty med huvudstadens första drag-festival. Allt från föreläsningar, tävlingar, liveperformances och svettiga dansgolv utlovas. Kategorierna är Best Drag King Performance, Best Drag Queen Performance oc Best Avant-Garde Look vilket borde bli given fest.

  Mer info.

 • Eat It - Europride 2018

  4 augusti, Kvarteret

  Om inte Technobastun lyckats jämna stället med marken en vecka tidigare så blir det ytterligare en elektronisk potpurri på Kvarteret. Nu med breakbeatmästaren Skee Mask, vars Compro är en stark kandidat till årets album, men också brorsorna i Zenker Brothers som driver kreddiga Ilian Tape men är en DJ-duo av kaliber. De stod för ett av de bästa seten på Dimensions 2016: förvänta er mängder av avig och dubbig techno.

  Mer info.