Lista

Makthaverskans bästa sunkhak

Publicerad: 24 november 2017 av Magnus Olsson

Helgen står för dörren. Såväl CSN som lönen har förhoppningsvis trillat in, en löningsdag som denna. Vad passar då bättre än att möta kvällen? Vi frågade Göteborgs bästa band – Makthaverskan – om de kunde lotsa oss fram i djungeln av sunkhak. De gav oss fyra favoriter som alla bör upptäckas, inte minst innan kvällens spelning på Pustervik i Göteborg. För alla stockholmare kan vi meddela att de tar med sig nya albumet Ill till Stockholm och Debaser Strand i morgon – förhoppningsvis kan ni redan era sunkhak i huvudstaden.

 • LILLA RANCHO

  Text av Andreas 'Palle' Wettmark (trummor)
  Det finns ett ställe i östra Göteborg som heter Lille Ranchos. Här kan man dricka bärs och äta en helt okej pizza. En gång hade jag en helkväll här. Det var en rätt go kväll, men jag träffade några människor som verkade lite farliga, så jag blev rädd och gick hem. Men det är i alla fall en kväll jag alltid kommer minnas. Nu har vi har vi skaffat en hund i bandet som heter Malte, så nu känner vi oss alltid trygga var vi än går ut. Personalen är för övrigt väldigt trevlig här! 
 • JENNYS PLACE, KIN LONG

  Text av Hugo Randulv (gitarr)

  Har dålig koll på ställen runt omkring Linnégatan, men bär det av ditåt så föreslår jag alltid Jennys Place. Det är så man vill att en kvarterskrog ska vara. Fin och trevlig atmosfär, så trevlig att den fick namnge en låt med mitt andra band Amateur Hour!

 • BULAN BAR

  Text av Hugo Randulv (gitarr)

  Ett helt okej ställe, men ganska ruffigt, i västra Göteborg. Tidigare låg baren nära entrédörren på övre plan, men tydligen rasade bargolvet in och baren följde med en våning ner, så nu har dom servering i källarvåningen istället. Rätt sjukt! En kompis till oss som heter Donatello Bengtsson brukar hänga här. Även en herre som heter Golge som påstår att han kan trolla finner man ofta i baren. 

 • CITY KEBAB ALYSA

  Text av Andreas 'Palle' Wettmark (trummor)

  Det tog säkert några år innan jag ens fattade att det fanns en bar därinne. Intrycket jag fick första gången jag var där var att stämningen påminnde om cantinan i Mos Eisley, som Luke Skywalker och Obi Wan Kenobi besöker i Star Wars. Coolt ställe!

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 1362 [name] => Makthaverskan [slug] => makthaverskan [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 1363 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 33 [filter] => raw ) )