Lista

Så maxar du Way Out West

Publicerad: 19 juli 2018 av redaktionen

I samarbete med Way Out West.

Årets stora musikhändelse närmar sig med stormsteg – Way Out West är bara drygt fyra veckor bort nu. Den tolfte upplagan i ordningen gästas av storheter som Kendrick Lamar, Arctic Monkeys och Arcade Fire. Här några enkla lifehacks hur du får ut mest av de tre dagarna.

Glöm inte att säkra in biljett här – vi ses 9-11 augusti.

 • Lyssna in dig på några klassiker

  Årets festival rymmer ett gäng pionjärer väl värda att spana in. Ta ett varv och lyssna in dig på Patti Smiths Horses, Iggy Pops Lust for Life eller varför inte krautlegendarerna Tangerine Dream? Det finns fler musikaliska milstolpar som Arcade Fires Funeral, Arctic Monkeys klassiska debutalbum eller Kendrick Lamars genombrottsalbum good kid, m.A.A.d city.

 • Inta området i tid

  Det klassiska uttrycket ”fint folk kommer sent” gäller inte på Way Out West. Den riktigt musikintresserade hänger på låset för att ta sig an dagens alla spelningar. Även om du i huvudsak tänkt vandra in genom portarna först under eftermiddagen är det värt att tänka om – vandra istället runt i miljöer du inte kommer vistas i, gå på en spelning du inte vet vad det är och testa mat & dryckesutbudet. Vi lovar – det är värt det.

 • Testa den nya festivalklassikern

  En tacotallrik, en grillad halloumiburgare eller pommes i all ära. Men glöm inte att testa den nya festivalklassikern – pizza gjord av öl. Bakom konceptet ligger hippa pizzerian 800 grader och Norrlands Guld – en löjligt lyckad fusion som borde vara självskriven på alla besökares meny.

 • Kendrick Lamar

  Är det en spelning som vi och alla andra ska haussa upp i förväg likt förra året med Frank Ocean så är det Kendrick Lamar som är årets måste-spelning.  I början av året fyllde han Globen i Stockholm till brädden och i sommar är det äntligen dags för en favorit i repris på Way Out West. Vår tids musikaliska pionjär, samhällsdebattör och artist i ett. Det blir kanske inte större än så just nu.

 • Så gör du Stay Out West

  Efter Slottsskogen tar festen vid runt om i Göteborgs pulserande nattliv – stadens alla klubbar fylls till brädden tillsammans med många av morgondagens artister. Det är först till kvarn, lite av djungelns lag, men det är samtidigt lite av en myt att man inte kommer in. Offrar man exempelvis något extranummer på sista artisten i Slottsskogen kan man med fördel ta sig in på någon av de mindre klubbarna. Det är dock viktigt att kanske sikta in sig på en klubb för större delen av kvällen. Är man ett större sällskap bör man svänga ut till Hisingen och Bananpiren för ett nattligt festivalområde där tre scener erbjuder något för alla.

 • Börja dagen med film

  Way Out West är inte enbart en musikfestival – olika grenar av festivalen växer ständigt fram. Filmprogrammet har växt fram stadigt och är sedan flera år tillbaka en självklar start på dagen. Så offra bakispizzan och släng dig ned i en fåtölj i några av stadens biografer eller inta området Höjden och ta del av Sveriges mysigaste utomhusbio. På programmet hittar vi Cannes-vinnare, musikdokumentärer och premiären av SVT-serien Vår tid är nu.