Lista

Vilken Way Out West-besökare är du?

Publicerad: 6 augusti 2018 av Olivia Nordell

Way Out West är fyllt till brädden av karaktärer. Genom viss anekdotisk bevisföring har vi hittat fem av dem, fem stereotyper, som garanterat kommer att hittas spatserande ute i det vilda i Slottsskogen i augusti.

Illustrationer av Olivia Nordell.

 • Musiknörden

  Text av Olivia Nordell

  Musiknörden är kanske den enda som åker till Way Out West endast för namnen längst ner på affischen. Hen pratar ständigt om hur Way Out West blivit en sån sellout-festival, men fortsätter ända att åka varje år (och missar aldrig en chans att berätta hur fantastiska typ LCD Soundsystem var 2010). Köper WOW-merch i hemlighet för att det antagligen kommer vara värt någonting i framtiden.

  På Way Out West ser Musiknörden: Dirty Projectors, Nils Frahm, St. Vincent, Charlotte Gainsbourg, Kamasi Washington och King Gizzard & the Lizard Wizard.

 • Influencern

  Text av Olivia Nordell

  Du hittar Influencern i VIP-tältet (om hen har fler än 5000 Instagram-följare) eller utanför (om hen har färre). Som en konsekvens av detta ser hen knappt några spelningar, men ser åtminstone till att göra en story av Little Jinders sista låt. Där content finns, där finns Influencern – helst på dagsfester och ännu hellre hemliga sådana.

  På Way Out West ser Influencern: Aperol Spritz, Oatly, Findus, Brämhults och Volvo.

 • Pappan

  Text av Olivia Nordell

  Pappans uppgift, förutom att hålla koll så att Hiphop-slyngeln inte smygröker i konserthaven, är att stå någonstans i mitten på konserterna och dansa den dans endast Pappan bemästrar. Pappan ser lite ut som en civilpolis men bevisar hur hängiven hen faktiskt är till festivalen genom livesända hela spelningar på Facebook och köpa jättemycket svindyr mat på området.

  På Way Out West ser Pappan: Iggy Pop, Patti Smith, Grizzly Bear, Courtney Marie Andrews, Jenny Lewis och Thåström.

 • Stockholmaren

  Text av Olivia Nordell

  Stockholmaren geotaggar alla sina bilder med Slottsskogen för att verka autentisk, bor i en svindyr Airbnb-lägenhet och försöker komma in på Trädgår’n med sitt Trädgårdenkort. Stockholmaren hänger gärna i ölområdet under spelningarna, har svårt att gå i Göteborgs innerstad utan att tala i Håkan-citat och lyssnar tvångsmässigt på Valborg utanför festivalområdet. Dessutom tror hen att hen behöver betala i kollektivtrafiken.

  På Way Out West ser Stockholmaren: Kendrick Lamar, Fricky, Fever Ray, Peggy Gou, Grant och allt som går att se på Trädgården.

 • Hiphop-slyngeln

  Text av Olivia Nordell

  Hiphop-slyngeln är egentligen för ung för att gå på festival men lyckas tjata till sig en biljett via Pappan, som slyngeln metodiskt undviker. Kendrick Lamar är hens husgud och på festivalområdet ser du hiphop-slyngeln nervöst imitera resten av publikhavet under spelningarna, och scrolla på Reddit i väntan på nästa.

  På Way Out West ser Hiphop-slyngeln: Kendrick Lamar, BROCKHAMPTON, 6lack, Fricky, Yung Leans balett, J Hus och Mura Masa.