Lista

Way Out Wests bästa förfester

Publicerad: 6 augusti 2014 av Magnus Olsson

Torsdag 7 augusti. Det är då Way Out West börjar officiellt. Men redan i kväll exploderar Göteborgs nattliv, alla vill ta del av den stora festen. För det är just det Way Out West har kommit att bli; en festlig tillställning trots ett relativt smalt och nischat startfält. Samtliga indiehak ställer upp med sitt bästa för att locka alla entusiaster, vilsna Hornstullsbor och Joy Division-tischor. Från Grönsaks- till Järntorget. Vi listar dansgolven, artisterna och ekologisk gratisöl. Börja festen redan i kväll.

 • Jazzhuset

  Text av Magnus Olsson

  Alice Botéus har legat lågt med sitt soloprojekt Alice B på sistone. I princip ”bara” en spelning på Ullevi den här sommaren. Hon fick äran att värma upp publiken inför Håkan Hellströms rekordspelning. Samtidigt har hon ägnat mycket tid åt sina mer gitarrbaserade popprojekt School och Mansion. Ikväll återvänder hon som Alice B, och vad passar bättre än att spela i sitt andra hem – Jazzhuset. Förutom hennes fängslande röst väntar Makthaverskan bakom dj-båset och som ni säkert vet Göteborgs popelit. Om du letar efter dansgolvet där du kan dansa till indie hela natten är det till Jazzhuset du ska bege dig.

  Mer info.

 • Pustervik

  Text av Magnus Olsson

  Vad är bättre än Göteborgspop? Kombinationen Göteborgspop och rock från Stockholm så klart. Martin Elisson och Adam Bolméus  utgör den festliga popinstutionen Hästpojken som de senaste 5-6 åren rest land och rike med sina hänsynslöst träffande popdängor. Från trallvänliga singlar till punkkängor. Caligula och Cancerkropp är Göteborgspop när den är som bäst; rivig, hes, ångestladdad och energisk. I svallvågorna efter TSOOL stegade Side Effects från Stockholm fram som ett rockband att räkna med. Ungtupparna har redan hunnit bli Grammis-nominerade, framtiden ligger framför deras fötter.

  Mer info.

 • Nefertiti

  Text av Magnus Olsson

  Sveriges främsta rockklubb huserar på Nefertiti hela sommaren. Den här onsdagen är inget undantag. Tre gitarrband, en kväll. En ganska självklar melodi om du vill slicka bardisken, dansa till Neil Young och skaka hand med Way Out Wests ansikte utåt, Joel Borg (och kanske kan försöka deala till dig ett VIP-pass). På scen hittar vi INGRID-kollektivets Tussilago (Lykke Lis lillebror) samt Tross och The High Hats. Ta en shot och försvinn in i rockens universum.

  Mer info.

 • Yaki-Da

  Text av Magnus Olsson

  Det är här man hittat Kanye West och Danny Brown. Utifrån årets startfält räknar vi med att Mos Def och Pusha T krälar runt i Göteborgs hipsterborg. Hela veckan omvandlas Yaki-Da till en nöjespark för vuxna medelålders mediamänniskor, vinylskivorna spelar obskyra beats, soulsjuor vid 3-snåret och dancehall halva natten. Ett par av dagarna dessutom en timme extra, Yaki-Da stänger först kl. 04.00 torsdag och fredag. Att börja Way Out West-peppen med Gravity Boys blir lite som att peaka innan vi ens börjat. De talangfulla Thaiboy Goon och Yung Sherman är lite av renässansungdomar som med eller utan Yung Lean suddar ut gränser för konst, beats och musik. 

  Mer info.

 • Bengans

  Text av Magnus Olsson

  Skivbutiken vid Stigbergstorget är en helig plats. Tygkassarna och spårvagnarna tar dig hit om du vill börja kvällen i god tid. En mer AW-inspirerad afton bland vinylbackarna sitter aldrig fel. På scen hittar vi Göteborgstalangen Ikhana som agerar både producent, låtskrivare och sångerska. Det utlovas en bas av den tyngre skolan och snabba hi-hats när hon tillsammans med sin vapendragare Nibla gästar scenen. Bakom skivspelarna hittar vi ingen mindre än klubbdrottningen Julia Pugsi, en av hjärnorna bakom framgångsrika CAKE.

  Mer info.

 • Villan

  Text av Magnus Olsson

  Tredje Långgatan har precis blommat ut som nöjesgata. Villan & Djungeltrumman är troligen definitionen på fest. Vad som egentligen står på schemat är mer oklart, men listan är knökfull, det bjuds på BBQ och fina dj-akter. Och ja, ekologisk gratisöl.

  Mer info.

 • Liseberg

  Text av Magnus Olsson

  Det här är inte den typiska förfesten, men med Way Out West-armbandet runt din handled har du gratis entré på Liseberg. Efter några sockervadd och varv i Balder kan du tugga i dig lite rock av den hårdare skolan. Bombus inleder kvällen och följs av überpopulära Graveyard som blev ett självklart namn på den svenska rockhimlen i och med Hisingen Blues. Perfekt uppladdning om du tänker storma scenen i morgon när Josh Homme och Lemmy ska piska publiken i rockens tecken.

  Mer info.