Nyhet

Lorentz lanserar egen sprit

Publicerad: 1 april 2018 av Jonathan Bonn

Aquavit di Losó kommer lagom till midsommar.

Att artister släpper egna drycker är inget nytt. Internationellt finns allt från Marilyn Manson-absint till Justin Timberlake-tequila, och på senare år har även svenska artister hakat på trenden – i höstas släppte Plura både akvavit och glögg samtidigt som Hammerfall lanserade sin egna champagne. Tidigare har vi kunnat smaka Thåströms spanska brandy och rödvin signerat Bo Kaspers Orkester, och nu står det alltså klart att även Lorentz hoppar på tåget. Lagom till midsommar lanserar han nämligen sin egna spritsort, som går under namnet Aquavit di Losó. Han säger i ett pressmeddelande:

Det är en helt ny grej, mousserande sprit. Jag ville göra något fresh men samtidigt traditionellt. Förutom från en konstnärlig plats så är spriten ännu ett steg i att bygga namnet Lorentz. Förhoppningen är att vi blir ett varumärke som går vidare i generationer, lite som O.P. Anderson. Sverige behöver det. Du vet, det har aldrig hjälpt med en ginger beer, I’m just saying.

“Visionen var att skapa något som talar samma språk som Lorentz musik, modernt och sentimentalt på samma gång. Mousserande sprit var det perfekta mellantinget – det är lyx på ett extremt casual sätt”, säger Stefan Mårtensson från Altia Sweden, som varit med och tagit fram akvaviten.

Aquavit di Losó kommer säljas i begränsad upplaga på utvalda Systembolag från och med början på juni. Alkoholhalten ligger på 40%, och för en flaska på 700 ml får du lägga ut cirka 400 kr. Det lär bli ett perfekt komplement till Lorentz egna parfym Acqua di Losó som släpptes förrförra året – och även ett självklart framgångsrecept för midsommarfirandet.

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 1444 [name] => Lorentz [slug] => lorentz [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 1445 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 37 [filter] => raw ) )