Ny musik

LYSSNA: Amason – ”Ålen”

Publicerad: 17 februari 2014 av Hugo Gerlach

Ny singel från svenska supergruppen.

I takt med att våren börjar göra sig påmind i stora delar av landet delar Amason med sig av ytterligare en ny singel, ”Ålen”. Som titeln avslöjar rör det sig om en låt på svenska, bandet har tidigare också gett ifrån sig material på engelska. Det kvittar egentligen, Amanda Hollingby-Mattson (eller Idiot Wind, som hon kallar sig solo) har en så behaglig röst så språket är på det stora hela irrelevant. Det innebär också att Gustaf Ejstes, till vardags också i Emmabodaaktuella-Dungen, helt avstår från sång i det här fallet. Bandet är också nominerade i kategorin ”Årets nykomling” vid Grammisgalan som hålls den 19:e februari.

Låten har sedan i somras funnits tillgänglig i form av ett kortare liveklipp på bandets Youtube-kanal, men får nu alltså en officiell release. Lyssna via Spotify nedan.

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 798 [name] => Amason [slug] => amason [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 799 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 28 [filter] => raw ) )