Ny musik

LYSSNA: ANOHNI spelar två osläppta låtar i radio

Publicerad: 3 augusti 2016 av Rikard Berg

Gästade BBC och framförde sin musik live.

Med sitt album HOPELESSNESS har ANOHNI skakat om musikvärlden. Det är ett högljutt och dramatiskt album om klimatförändringar, krig och övervakning, med en konstant närvaro av kärlek och sorg i texterna. ANOHNI, som tidigare hette Antony Hegarty och gjorde musik med bandet The Johnsons, har bytt ut stämningsfulla pianon mot bombastiska produktioner signerade Hudson Mohawke och Oneohtrix Point Never.

Albumet är elva låtar långt, men när ANOHNI spelat live har hon haft mer material än så att visa upp. Två av de låtar som vi aldrig fått höra studioinspelningar av är In My Dreams och Paradise. I och med att ANOHNI gästade Annie Mac på BBC Radio 1 i går lyckas vi dock komma så nära vi kan just nu, då hon spelade dessa två låtar live i en stort sett fläckfri inspelningsmiljö. Med sig hade hon Oneohtrix Point Never och Christopher Elms på komp.

Spola till 21:50 nedan så får du höra In My Dreams och Paradise, eller lyssna dig igenom hela klippet för att höra såväl en intervju med ANOHNI som framföranden av Drone Bomb Me och Why Did You Separate Me From the Earth?.

Den 12 augusti gör ANOHNI ett framträdande på Way Out West i Göteborg, som i princip kan bli hur magiskt som helst. För att komma i stämning kan du dessutom läsa vår intervju med henne här.

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 1118 [name] => ANOHNI [slug] => anohni [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 1119 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 11 [filter] => raw ) )