Ny musik

LYSSNA: Beverly Kills – ”Melodrama”

Publicerad: 28 september 2018 av Jonathan Bonn

Andra singeln från de lovande göteborgarna.

Det är sedan gammalt att indiesveriges musikaliska epicentrum är lokaliserat i Göteborg. Det redan vedertagna begreppet “The Gothenburg Sound” förekommer mest i metal-kretsar, men de senaste årens uppsjö av mer eller mindre Broder Daniel-influerad gitarrmusik från västkusten har nästan gjort det motiverat att börja prata om ett nytt göteborgssound. Medan band som Makthaverskan och Agent blå andas postpunk drar istället School ‘94 och Westkust mer åt drömpop-hållet – den gemensamma nämnaren är dock knivskarp gitarrindie kryddad med en dos av lo-fi-estetik.

Ett av de senaste tillskotten till skaran är kvartetten Beverly Kills, som gick direkt på knockout när de singeldebuterade med Fourteen förra månaden. Nu är bandet tillbaka med sitt andra släpp i raden – ett drömskt stycke postpunk som går under namnet Melodrama. Medan den gitarrtunga Fourteen hade de sex strängarna som stöttepelare visar Melodrama att Beverly Kills inte heller räds att låta syntarna ta plats i förgrunden.

Den mjuka, inledande syntslingan får snabbt sällskap av en mullrande, postpunkig basgång, innan Alma Westerlunds röst och John Jonséns gitarr äntrar ljudbilden och leder låten in i den urstarka refrängen. Alla låtens element samexisterar i en perfekt kombination – Melodrama svävar drömskt och hugger knivskarpt på en och samma gång, och om Fourteen inte var styrkebevis nog är detta ett definitivt besked på att Beverly Kills framtid ser minst sagt lovande ut.

Du lyssnar på Melodrama nedan.

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 2851 [name] => Beverly Kills [slug] => beverly-kills [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 2852 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 2 [filter] => raw ) )