Ny musik

LYSSNA: Bianca – “Mandarin”

Publicerad: 3 september 2018 av Jonathan Bonn

Andra singeln från det lovande Stockholmsbandet.

I maj stormade Bianca in på den svenska musikscenen – med debutsingeln Guld levererade de ett briljant stycke indierock med liknande bombast och explosivitet som hördes på Kents tidiga album. Det var inte bara vi på Festivalrykten som tog notis om bandets förmågor, även PSL inkluderade Guld i sin veckovisa topp 20-lista. Nu har vi återigen anledning att glädjas, eftersom Bianca precis släppt ut sin nya singel Mandarin i etern.

Mandarin bygger bandet ursnygga texturer av sammanvävda gitarrslingor och luftiga syntar. Verserna låter som en solnedgång känns – varma, omfamnande och melankoliska, som en hybrid av DIIVs och Yo La Tengos finaste egenskaper kombinerat med det karakteristiska, svenskspråkiga vemodet. Mot slutet svävar låten ut i ett vackert crescendo, och det känns som den sista pusten av sommarvärme som tar din hand och leder dig in i höstmörkret. Återigen visar Bianca varför de är en kraft att räkna med – deras framtid ter sig ljusare och ljusare för varje singelsläpp.

Fredag 7 september har du chansen att se Bianca live, när de spelar på PSB i Stockholm tillsammans med Albion och Beverly Kills.

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 2807 [name] => Bianca [slug] => bianca [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 2808 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 2 [filter] => raw ) )