Ny musik

LYSSNA: Car Seat Headrest – ”Drunk Drivers/Killer Whales”

Publicerad: 24 mars 2016 av Freja Wehrling

Träffsäkra singlar för det nya albumet.

I spåret av förra årets Teens of Style verkar det som att Car Seat Headrest så smått har mognat och dokumenterat detta i Teens of Denial som släpps nu den 20 maj. Teens of Denial blir det första albumet som Will Toledo gör i en riktig studio tillsammans med ett fast band. Skivan från förra året var snarare ett samlingsverk och plattan som släpps i år blir första på Matador Records som enbart består av alldeles färska sånger.

Med en bakgrund i litteraturstudier är Toledos texter fyndiga, genomtänkta och enkla att relatera till – allt i en angenäm blandning med stränga gitarrer och gladare melodier. I februari släpptes första smakprovet på Teens of Denial i form av Vincent. Där för de två gitarrernas melodikrig tankarna till The Strokes Angles medan textens käftsmällar snarare osar Courtney Barnett. Nu i mars släpps istället den betydligt lugnare Drunk Drivers/Killer Whales, men med samma precisa gitarrer och minst lika gripande lyrik blir detta ytterligare en explosiv rocklåt att klänga sig fast i fram tills sommaren.

Här kan du se både Vincent och Drunk Drivers/Killer Whales:


Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 1110 [name] => Car Seat Headrest [slug] => car-seat-headrest [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 1111 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 8 [filter] => raw ) )