Ny musik

LYSSNA: Hanna Järver – ”Alabamatröjan”

Publicerad: 31 mars 2016 av Rikard Berg

Samma driv som Anekdoter.

Hanna Järver har tornat upp sig som en av svensk popmusiks stora löften just nu och på nya singeln Alabamatröjan bevisar hon det ytterligare. Den har samma driv som novemberhiten Anekdoter: helkroppsmedryckande samtidigt som sångleveransen är rak och nästan monoton. Som att stå stilla i mitten av klubbens mest packade dansgolv. Som att fokusera rimliga tankar under skitfyllan. Låten hade premiär i dag på P3 och sedan videopremiär på Bon, där vi i början och slutet av videon får en skymt av den specifika tröja som nämns i låttiteln.

Här kommer det lite jämförelser för att jag inte vill linda in dem i något: Little Jinder, Jonathan Johansson, Veronica Maggio. Hanna Järver är lika bra som dem alla, lika unik som dem alla. Lyssna och titta nedan om du gillar att stå stilla i mitten av dansgolvet. Eller om du vill dansa, för låten fungerar lika bra för det också.

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 1123 [name] => Hanna Järver [slug] => hanna-jarver [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 1124 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 25 [filter] => raw ) )