Ny musik

LYSSNA: Killers Walk Among Us – ”Bonjour Tristesse” + ”Denial Is Not Just A River”

Publicerad: 9 september 2013 av David Winsnes

Killers Walk Among Us släpper imponerande debutalster på A Tenderversion Recording.

Malmöbaserade A Tenderversion Recording har varit ett av Sveriges absolut främsta skivbolag under ett antal år vid det här laget. Etiketten har vågat släppa fram och ge ut några av de största talangerna i landet inom smalare genrer som postrock och experimentell indierock och deras roster består i dagsläget av band som Audrey, Scraps of Tape, September Malevolence och Yamon Yamon. Med en tydlig röd linje som löper genom deras samling akter har jag personligen lärt mig att alltid vara exalterad när de presenterar ett nytillskott.

Killers Walk Among Us är ett sådant. Göteborgsbandets två tillgängliga låtar presenterades för offentligheten redan i våras men först nu släpps de via ATR. KWAU är en konstellation från Göteborg vars medlemmar springer ur en DIY-rörelse och bland annat sysslat med jazz, punk, hardcore och diverse popmusik sedan tidigare (Hunt, Music 77, Ett Liv Kvar…). Dubbelsingeln Bonjour Tristesse och Denial Is Just Not A River (titel från Françoise Sagan och citat från Mark Twain!) undviker traditionella låtstrukturer och jobbar dynamiskt mot ett ensamt crescendo. Som många andra har de tagit mixhjälp av Sveriges rockepicentrum Magnus Lindberg.

Resultatet är slående. Den 20 september gästar de Pustervik tillsammans med Division of Laura Lee och Xander Smith. Hade vi på Festivalrykten inte haft French Filmsklubb samma kväll hade jag stått längst fram och säkerligen älskat varenda sekund.

Vi vet att KWAU har skrivit fler låtar vid det här laget och inväntar spänt fler nyheter.