Ny musik

LYSSNA: Little Jinder – ”Sommarnatt”

Publicerad: 5 juni 2015 av David Winsnes

Sommaren är här – bli kär!

”Rosa lack och kromad list i ’59-årsmodell”, sjöng Snowstorm för 35 år sedan. Deras Sommarnatt utspelade sig på landsvägar. Vild nattrafik, med någon i sätet bredvid. Little Jinder är i Stockholms tunnelbana, där uppe är allt öde. Tystnad på en hållplats, med någon bredvid på bänken. Hennes Sommarnatt är att festa fast man inte har pengar och att så småningom isolera bort allt som inte handlar om den som hjärtat dunkar för.

Little Jinders självbetitlade, stora genombrott från förra året har följts av nya projekt, en stundande sommarturné och tv-medverkan i både SVT och Kanal 5. Sommarnatt är hennes nya singel och den cementerar att hon är en av Sveriges absolut bästa popkompositörer just nu. Den kommer krossa på festivaler i sommar, när pupporna kläckts i magen, när berusningen smyger sig på eller när fåglarna börjar kvittra då man tar en morgoncigg utan att ha gått och lagt sig. Josefine Jinder fortsätter ge ut generationslåtar som låter livsbejakande med ett stråk av melankoli. ”Vi ska ju alla bara dö nån jävla gång”, utropar Jinder i låtens klimax, men inte just kl. 04:30 i väntan på den där bussen.

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 1164 [name] => Little Jinder [slug] => little-jinder [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 1165 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 75 [filter] => raw ) )