Ny musik

LYSSNA: Love Antell – ”Gatlopp och lämmeltåg” / ”1989”

Publicerad: 15 november 2017 av Magnus Olsson

Två nya låtar från Love Antell. 

Som utlovat kommer ny musik från Love Antell, de två nya spåren Gatlopp och lämmeltåg och 1989 är hämtade från en kommande EP som ges ut 6 december. Det är det första vi hör av Love Antell sedan 2015 års Barn av Amerika. Två relativt timida singlar där arrangemangen ger stort utrymme för Love som både sångare och låtskrivare. Love själv om Gatlopp och lämmeltåg:

I tidiga tonåren hängde jag mycket i Tumba, jag hade replokal där och fick polare i området. Jag minns hur uppdelat området var mellan villorna/radhusen emot höghusen. En kurdisk pizzeriaägare hade köpt ett hus och en sportbil, det tog bara nån vecka innan bilen brändes upp på gatan i radhusområdet. Canada Goose-jackorna som jag var van att se överallt på Karlaplan, där jag kom ifrån, hade förortsungarna på sej i Tumba också – skillnaden var att dom i höghusen hade snott sina. Jag som ändå kom från innerstan hade avsevärt mindre stålar än villaungarna därute. Men rasismen, klassmarkörerna och Svensson-mentaliteten var tydligare i förorten. Idag har allt det där förstärkts. Jag hittade en tillflykt i musiken och tecknandet. Men den vägen är nog svårare för en ung person att gå nu. En stor del ur min egen generation har idag dragits med i en depression av rasism – som om något dom en gång haft har gått förlorat. Vi skulle ju aldrig nånsin bli dom som röstade fram nynazister. Vi skulle aldrig bli dom vuxna med liv som en rak gata, eller bli nedsättande mot andra längre ner på den sociala skalan. Jag hoppas att unga idag är så många fler som tänker det jag gjorde då, att samhället kan bli en mycket generösare och mer spännande plats för oss alla om vi bara vill.

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 1570 [name] => Love Antell [slug] => love-antell [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 1571 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 6 [filter] => raw ) )