Ny musik

LYSSNA: M83 – ”Go!”

Publicerad: 4 april 2016 av Filip Hiltmann

Ett nytt smakprov från det som komma skall.

Att Anthony Gonzalez är besatt med det förflutna har aldrig varit någon hemlighet. Det har heller aldrig hans vilja till att testa nya grejor – oavsett hur tidernas melodi har låtit – varit. På de två tidigare låtarna från det kommande albumet Junk har Gonzalez visat upp en ännu mer 80-talsinfluerad ljudbild än på det redan 80-talsinfluerade albumet Hurry Up, We’re Dreaming.

Nu är han tillbaka med ytterligare ett smakprov på vad som komma skall, och fortsätter romantisera det förflutna i samma stil. På Go! har Gonzalez tagit hjälp av den franska sångerskan Mai Lan och gitarrvirtuosen Steve Vai (!). Lans sång återfinns genom hela låten, och Vais superdupermegatekniska solo går att höra i slutet. Är det bra, är det dåligt? Oavsett åsikt är det ett både modigt och spännande blandande av stilar som Gonzalez sysslar med. Missa heller inte den Midnight City-lika saxofonen som får äran att inleda denna potpurri av stilar och idéer. Hur Go! passar i kontext med det övriga albumet får vi höra den 8 april då Junk hamnar i butik.

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 297 [name] => M83 [slug] => m83 [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 298 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 23 [filter] => raw ) )