Lyssna på 17-åriga stockholmaren Audialists produktioner

Publicerad: 15 november 2012 av David Winsnes

Lyssna på Audialists eklektiska blandning av Uk garage, drum&bass, dubstep och house.

Felix Johansson Carne, 17 år, från Stockholm gör beats under artistnamnet Audialist. Han har varken hem- eller Facebooksida utan har hittills endast spridit sin musik genom sidor som Soundcloud. Vi ramlade över Audialist häromdagen och det är inte bara för sin unga ålder som han gör häpnadsväckande musik.

Det finns en en del oseriösa låtförsök, några demos och mycket halvfärdigt som ligger och skräpar. Men så finns det också två låtar som får oss att tänka att vi kanske snubblat över vår huvudstads svar på de elektroniskt baserade underbarn som dykt upp det senaste året – xxyyxx, Beat Culture, Happa och så vidare.

De två låtarna som är värda att uppmärksamma är de som släppts som en dubbelsingel på Life Force Sound. På Burning och framför allt Manna blandar Audialist ihop en eklektisk mix av UK garage, drum&bass, dubstep och house. Den senare av dem två, vilken erhållit stor uppmärksamhet på kanaler som Youtube och Soundcloud, låter nästan ambient i sin atmosfäriska framtoning. Tillsammans med en underbar sample placerar sig hans garagetappning på de Londonska sidogatorna med översvämmade brunnar och icke-fungerande gatulampor. Vi hoppas bara att Felix fortsätter, för det här kan bli riktigt, riktigt stort.