Ny musik

Lyssna på australiensiska Twin Haus debutlåt

Publicerad: 19 februari 2013 av David Winsnes

Brisbane-bandet Twin Haus övertygar på debutlåt.

Det finns en hel del band som heter Faust. Det övergår lite mitt förstånd att det finns människor som bestämmer sig för att skapa musik, lägger ned massvis av tid, kraft och pengar på att göra så – och som sedan bestämmer sig för att ta ett namn som redan ockuperats av andra under årtionden. Må så vara. Det finns i alla fall ett nytt band i Brisbane och de heter Faust. Eller rättare sagt hette Faust. Häromdagen – efter att den här artikeln skrevs för första gången – tvingades de föga förvånande nämligen till ett namnbyte. Numera går de under den lite mer egna pseudonymen Twin Haus. Kvartetten bildades i år. De släppte sitt första material nu i februari. En demo med två låtar.

Twin Haus verkar fortfarande bortom hajpar och slutsålda klubbgig men hur fantasilöst deras bandnamn än är låter de som om de redan är redo att släppa en debutskiva. En EP är planerad innan 2013 är över och vi förmodar och hoppas att det kommer följas upp av en fullängdare året därpå. Twin Haus atmosfäriska rock, med gitarrslingor som nästan spritter iväg utanför originalstrukturerna, bär arv av Foals och Daniel Grimas stegrande sång påminner i slutet om WU LYFs vokalist Ellery James Roberts sätt att gasta sina verser.

Twin Haus är inte felfria men för att vara en första demo-release övertygar låten Lumberjack Loveshack (Part 1) stort och lovar gott inför framtiden.