Ny musik

Lyssna på nytt från Oblivians

Publicerad: 21 april 2013 av Johan Alm

Kultbandet Oblivians släpper nya skivan Desperation i juni – lyssna på I’ll Be Gone nu.

För några månader sedan avslöjade garagerockbandet Oblivians att de skulle släppa en ny skiva i år, deras första sedan …Play 9 Songs with Mr Quintron kom 1997. Oblivians bildades 1993 i Memphis av Greg Cartwright, Jack Yarber och Eric Friedl, som alla då kallade sig för Oblivian i efternamn i sann Ramones-anda, och under sina fem år hann de släppa tre studioskivor och en väldig massa singlar, EP:s och samlingar.

Sedan bandet splittrades har Greg Cartwright och Jack Yarber fortsatt spela in musik tillsammans och var för sig i en mängd olika konstellationer, där Cartwrights Reigning Sound är det som varit mest framgångsrikt (och bäst). Eric Friedl grundade respekterade skivbolaget och skivbutiken Goner Records som har släppt musik från bland andra Jay Reatard och Ty Segall och Oblivians har under tiden blivit något av en helig graal inom amerikansk garagerock.

Sedan 2009 har de spelat tillsammans live lite då och då men nu är bandet tillbaka på riktigt med en helt ny studioskiva, Desperation, som kommer att släppas på In the Red Recordings (som släppt skivor från bland andra Reigning Sound, Thee Oh Sees, The Dirtbombs och Vivian Girls) den 4 juni. Tidigare i veckan kom I’ll Be Gone, den första låten från Desperation, som en premiär hos Rolling Stone men ni kan lyssna på den här nedan.