Ny musik

LYSSNA: Porches – ”Black Dress”

Publicerad: 23 augusti 2016 av Rikard Berg

Blood Orange dansar i musikvideon.

Porches syntsväng med det senaste albumet Pool är en av den senaste tidens stora popbehållningar. Medvetet lät det mycket som att lyssna från under poolvattenytan, där ljuden dränks och förvrängs utav vattenmassan. Med den nya EP:n Water har han tagit några av låtarna därifrån och gett ut i ”water versions” – men det är tvärtemot vad man kan tro inte ytterligare vattenproduktion som präglar musiken. I stället är det råare demoversioner som vi får ta del av, i processen som ledde fram till albumet. Alla låtar spelades sedermera in i helt nya exemplar innan de gavs ut på Pool.

På EP:n är det dock inte bara gamla demoversioner som håller hus, utan också två tidigare ohörda spår från Pool-sessionerna. Black Dress är den enda fullängdslåten, och med långsamma rytmer lyckas den fånga samma sorgsna stämning som Porches som vanligt gör bäst. Se musikvideon till den nedan, där den stora förebilden och på senare tid även samarbetspartnern Dev Hynes a.k.a. Blood Orange gör ett gästframträdande. Du kan även lyssna på hela EP:n på Spotify här.

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 1153 [name] => Porches [slug] => porches [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 1154 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 7 [filter] => raw ) )