Ny musik

LYSSNA: Young Fathers – ”Lord”

Publicerad: 31 oktober 2017 av Jonathan Bonn

Ett nytt album är på väg.

2014 års Mercury Prize-vinnare, skotska hiphop-trion Young Fathers, är tillbaka med sin första nya musik sedan januari i år. Då släppte de låten Only God Knows, som också var en del av soundtracket till filmen T2 Trainspotting. I inlägg på sociala medier skriver de nu att ett nytt album är klart, och bjuder också fansen på en försmak i form av singeln Lord. Det kommande albumet blir deras tredje i ordningen, och deras första sedan 2015 års White Men Are Black Men Too.

Gruppen bibehåller sitt karakteristiska experimentella hiphop-sound, men under alla lager av gospelkörer, distad syntbas och reverbade trummor är Lord i grund och botten en finstämd men euforisk pianoballad. Tillsammans med låtar som Sirens och Am I Not Your Boy placerar den sig i kategorin mindre dansanta Young Fathers-låtar, vilket även gruppen är medvetna om – ”You can’t dance to it”, står det skrivet på omslaget. Inte för att det gör någonting.

Lyssna nedan via Spotify.

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 1090 [name] => Young Fathers [slug] => young-fathers [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 1091 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 11 [filter] => raw ) )