Festival

Lyxfestivalen i Karibien slutade i kaos och haveri

Publicerad: 30 april 2017 av Magnus Olsson

Fyre Festival har blivit helgens snackis.

Vi skrev om Fyre Festival precis när den annonserandes med hjälp av Kendall Jenner och en rad andra profiler. Bland annat hade festivalen lagt vantarna på G.O.O.D Music Family och beskrev tillställningen som en unik och exotisk festivalupplevelse. Det här skulle alltså vara så långt ifrån nidbilden om lera man kunde komma, och biljettpriset var satt därefter. Från 1595 dollar fick man tillträde till festivalen, men det fanns också biljettkategorier som var sexsiffriga.

Besökarna möttes dock av något helt annat. Organisationen har onekligen brustit, för festivalen liknade mest ett katastrofläger och ”lyxig mat” blev i stället en trött och svettig ostmacka. Det har på många sätt urartat – en av festivalens huvudakter ställde in strax innan haveriet och passagerare har både haft svårt att ta sig till och från festivalen. Sociala medier har fullkomligen översvämmats av hån mot både festivalen och de besökare som köpt denna ”lyxupplevelse”. Se ett axplock nedan.

Det gick så långt att besökare vädjade om hjälp på den amerikanska ambassaden i Bahamas. Festivalarrangörerna har sedan den mediala stormen krupit till korset och lovat full återbetalning samt att donera pengar till Röda korset på Bahamas som kompensation för kaos och förstörelsen. Till råga på allt säger arrangörerna att de ska göra ett nytt försök nästa år. Någon som är sugen?

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 2396 [name] => Fyre Festival [slug] => fyre-festival [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 2397 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 12 [filter] => raw ) )