Festival

Magnus listar veckans 10 bästa bokningar

Publicerad: 20 mars 2011 av Magnus Olsson

Vecka 11 närmar sig sitt slut, vi är inne i mars månad och och vårsolen börjar titta fram. Men framförallt är festivalcrikusen igång på allvar, det är nu som affischerna börjar träda fram längs busskurerna och banden börjar trilla in. Bara det är vårtecken nog för oss. Listan över veckans bästa bokningar kommer bli ett återkommande inslag på söndagar, Magnus Olsson, bjuder på det bästa från vecka 11, och det blir både smått och stort.

  1. APHEX TWIN (UK)Arvikafestivalen. Den irländska legenden kommer i sommar gästa Sverige och Arvika för första gången på mycket länge, det kommer bli en historisk spelning i skogen. Det må vara en chansning med ett såpass nischat namn som en av årets huvudakter men för de frälsta är detta en sann drömbokning.
  2. THE PAINS OF BEING PURE AT HEART (US)Hultsfredsfestivalen. Indiepop från Brooklyn slår sällan fel, och Pains har redan rosat marknaden med två starka album. När andra gör magplask med uppföljaren till en succé kan dessa stoltsera med ett svanhopp.
  3. PETER DOHERTY (UK) Yran. Vi har alla en åsikt om denna man, men faktum kvarstår trots alla skriverier och alla linor han tagit att han förblir ett geni. Meritlistan är lång och alla britpopfantaster blir knäsvaga bara vid tanken på Libertines-drömmar. Mr Doherty är en strulpelle, men samtidigt en sann poet.
  4. ROKY ERICKSON (US)Yran.  Lite utav en Sverigefavorit, och samtidigt en legend. Men frågan är om Roky är i samma slag nu som då?
  5. PENDULUM (AUS) Putte i Parken. Ett av de allra hetaste namnen inom drum’n’bass och The Prodigys ynglingar. Gästar Karlskoga i sommar, hade möjligtvis hamnat högre upp på listan om det handlat om ett live-set och inte ett Dj-set.
  6. THE GASLIGHT ANTHEM (US)West Coast Riot. Detta amerikanska band representerar den mildare och framförallt lugnare delen av West Coast Riot – det är blandningen rock och punk som varken blir hård eller övermästerligt. Ganska finkammat för en punkfest.
  7. FRANKIE & THE HEARTSTRINGS (UK) – Hultsfredsfestivalen. NME-favoriter som känns lite som ett av Storbritanniens framtidshopp. Inte så stora i Sverige ännu, men har alla möjligheter att bli. Ett guldkorn för popfantaster.
  8. BOB HUND (S) Putte i Parken. Dessa skåningar lär med största sannolikhet dyka upp på fler festivalscener, men i dagsläget är Putte i Parken den enda festivalen. Och vi som sett Bob Hund live, vet att så fort det vankas festival kan det inte gå fel. Efter en nästintill felfri spelning på Siesta! förra sommaren där Tralala lilla molntuss, kom hit ska du få en puss tog oss till skyarna vill vi ha mer.
  9. FOSTER THE PEOPLE (UK) Hulstfredsfestivalen. Pumped Up Kicks har all potentiel att slå sig in på knarkpopscenen. Och oavsett om den inte gör det så förblir den ett fantastiskt stycke musik.
  10. THE CAUSUALTIES (UK)Emmabodafestivalen. Föreställ dig denna punkkonstellation röja loss på Ängen bland alla popfantaster och alla falsetter skrika samman i We Are All We Have. Vi utlovar magi.

Vilka va dina favoriter från veckan som gick?

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 106 [name] => Aphex Twin [slug] => aphex-twin [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 107 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 25 [filter] => raw ) [1] => WP_Term Object ( [term_id] => 107 [name] => Peter Doherty [slug] => peter-doherty [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 108 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 3 [filter] => raw ) )