Festival

>Min drömfestival

Publicerad: 29 december 2009 av Magnus Olsson

>Min första nyhet är en serie där jag gissar och önskar artister till några utvalda festivaler. Det är delvis realistiska bokningar, men ibland kanske mer drömmar. Detta är serien ”Min drömfestival” vilket varje inlägg anknutet till detta tema kommer att döpas till. Först ut är Arvikafestivalen.

THE PRODIGY MARILYN MANSON
KENT JUSTICE ARCADE FIRE THE HIVES
ROBYN BABYSHAMBLES DIMMU BORGIR VNV NATION
ENTER SHIKARI PENDULUM TAKIDA THE XX TEDDYBEARS LA ROUX
Prodigy lirar mycket sällan i Sverige, inte en enda festivalspelning förra sommaren trots att de lirade i övriga Europa. De kommer även vara på vägarna i sommar. Den 24 juli lirar de i Storbritannien, en sväng inom den festival vars profil passar dem bäst i Sverige veckan innan känns rimligt och möjligt.
Manson lirade inför ett fulsatt Metaltown förra sommaren, ställde in två utsålda spelningar i Sverige. En exklsuiv spelning i festivalsverige känns inte mer än rättvist. Även Manson är som skuren för Arvika. Lite mörkt i skogen.
Kent är redan bokade och de låter mer Arvika än någonsin med deras nya skiva. Justice sägs vara på G med ny skiva, lyckas de inte boka Daft Punk borde de satsa på att Justice skapar electrofeber i skogen.
Arcade Fire är aktuella med ny skiva i vår. De har funnits med på Arvikas bokningslista sedan 2008. Som ni säkerligen vet bokar Arvika många fina indieband och genom bara de 4 senaste åren har artister som Bloc Party, Franz Ferdinand, The Kooks, Interpol, Death Cab For Cutie och Fleet Foxes lirat i skogen.
The Hives är också ett mycket efterfrågat band festivalbesökarna. Robyn är Robyn. Hennes nya skiva är mer Kraftwek, det innebär att Robyn blir än mer Arvika. Äntligen får vi lite Libertines drömmar i skogen, Babyshambles är redan bokade. Det behövs ju lite metal åt folket. Vad sägs om våra norska grannar Dimmu Borgir ? VNV Nation, synthbandet, Arvikafestivalbesökarna inte kan få nog av. De har troligen legat på topp tio listan de senaste fem åren över ösnakde artister. Alltid ett säkert kort. Enter Shikari och Pendulum lirar samma datum som Prodigy, och båda skulle passa in på Arvika. Pendulum i synnerhet. Pendulum och Enter Shikari på Apolloscenen skulle kunna bli rätt maffigt. Takida kommer däremot lira Vintergatan och är redan bokade.
Arvika har en tendens att boka artister som gjort årets skiva ( 2007: Hot Chip, 2008: Fleet Foxes). Det talar väl för The XX ? Detta heta indieband är varje festivals dröm. Likaså La Roux. Hon har erövrat UK, och just nu brjar hon inta de svenska dansgolven. Jag dansar mig gärna svettig till bulletproof efter en svettig Teddybears spelning på Apolloscenen. Teddybears är redan bekräftade.
Givetvis drömmer jag om Muse och Daft Punk. Dock tror jag att Muse kommer lira på en annan festival ( pga av datum och feeling). Angående Daft Punk så vet vi inte om de kommer ut på turné ens. Om de gör de. Byt ut dem mot Prodigy.
Vad tycker ni ?