Festival

Mr Cool spelade på Emmaboda trots allt

Publicerad: 22 juli 2015 av Rikard Berg

Gick på tillsammans med Simon Gärdenfors tidigare i dag.

När Mr Cool först bokades den första april så trodde många att det var ett skämt, men Emmaboda försäkrade att det var på riktigt. Några dagar senare startades en kampanj för att få den kontroversiella artisten avbokad från festivalen, inklusive en numera borttagen Facebooksida med tusentals medlemmar och en namninsamling med knappt tusen påskrifter. Hans texter anklagades för bland annat rasism, sexism och homofobi och handlar ofta om våldtäkt och lemlästning.

Strax därpå avbokade Mr Cool sig själv, det hette att han ställde in sin spelning av personliga skäl. I intervjuer hävdade han att hans musik, som för honom är humor, inte är lämpad för livespelningar. Emmabodas festivalbokare Håkan Karlsson hade strax dessförinnan sagt att han endast skulle avboka artisten i samband med sin avskedsansökan.

Men kl 14.00 i dag klev humorduon Specialisterna på Kojan-scenen på Emmaboda, där Mr Cool ingår tillsammans med Simon Gärdenfors, en bokning som offentliggjordes tidigare under dagen. Under framträdandet framfördes Mr Cool-låtar som Tjejer é som tjejer é, något som går att titta på via Emmabodas officiella Snapchat-konto (vinterbadarna), där flera klipp är upplagda på My Story.

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 62 [name] => Emmaboda [slug] => emmaboda [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 63 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 229 [filter] => raw ) )