Intervju

Mr. Tophat – ständigt på språng med ny musik

Publicerad: 14 juli 2018 av Stina Vickhoff

Mr. Tophat tillbaka.

I förra veckan släppte tokhyllade producenten Mr. Tophat nya EP:n Only One som består av tre otroligt dansanta spår – vi ställde några frågor kring hur den blev till och vad som händer härnäst.

Vad har inspirerat dig inför denna EP?
– Inspirationen för Only One handlar om att älska någon, det finns bara en. Den skrevs några månader efter att en lång och viktig relation tog slut.

– Låten Legends har flera aspekter, kanske handlar den om alla feta vetenskapskvinnor och vetenskapsmän men även om vad Oscar, Art Alfie, och jag lyckades göra och säga med Karlovak (deras egna label där Only One är det sista släppet där innan de stänger ner, reds anm.), det vill säga ett självporträtt?

Är det disco-feeling en hör i Only One?
– Modern disco kanske, men personligen hör jag ren och skär house. Känns som att jag hört låten tidigare i mitt liv, men det har jag inte.

Hur kommer det sig att du samplat jullåten Tip Tap i låten Legends?
– Det finns inga samplingar i Legends. Det är min farbror Niklas som spelar gitarr nonstop i nästan 18 minuter, att han spelar bl.a. Tip Tap kan jag inte svara på. Men någonstans finns en idioti med Tip Tap som jag älskar. Det är classic och barnsligt på samma gång – snyggt, kul och fantastiskt!

Vad är dina planer för sommaren?
– Tar nu semester till början av augusti, det blir min första riktiga semester på snart tre år. Rivstartar hösten i augusti med gig på Ibizas legendariska klubb Pikés.

Vad kommer du göra i höst?
– Mitt debutalbum kommer ut, har samarbetat med diverse musiker och artister. En och annan EP blir det med samt lite spelningar och sen självklart fortsätta kriga på i studion!

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 2068 [name] => Mr. Tophat [slug] => mr-tophat [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 2069 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 6 [filter] => raw ) )