Festival

Musikens Makt kan få fortsättning

Publicerad: 29 oktober 2017 av Magnus Olsson

Blir ingen upphandling. 

Det har varit ett omtumlande år för Musikens Makt, där festivalen i Luleå har varit hotad flera gånger. Kulturnämnden har i stället för att utge bidrag föreslagit att kommunens finansiella stöd ska upphandlas, något som arrangörerna bakom Musikens Makt ställt sig väldigt skeptiska till. Festivalen har till och med meddelat att de inte kommer skicka in ett förslag, som en protest, ifall kulturnämnden väljer att uppdraget ska upphandlas.

Nu har kulturnämnden i Luleå kommun gjort en kovändning – festivalen ska inte upphandlas. I stället rekommenderas att 1 450 000 kronor ska avsättas till en musikfestival.

– Vi har nu lyssnat på föreningen Musikens Makt och förstått att det finns en problematik med att upphandla den här typen av kulturarrangemang, inte bara för föreningslivet utan även för oss i nämnden. För oss är det viktigt att man kan vända sig till kulturnämnden om man vill göra något bra för Luleås kulturliv utan att behöva fundera på upphandlingar, säger Omar Jakobsson (S), ordförande kulturnämnden till Norrbottens Kuriren.

Det här betyder givetvis att det blir en trolig fortsättning för festivalen Musikens Makt.

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 1544 [name] => Musikens Makt [slug] => musikens-makt [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 1545 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 14 [filter] => raw ) )