Nyhet

Musikens Makt lägger ned

Publicerad: 28 oktober 2019 av Magnus Olsson

Festivalen kastar in handduken.

Framtiden för Musikens Makt har de senaste åren varit oviss. Den har präglats av en kamp mot och med kommunen som man sitter i knät på. Mellan 2013 och 2016 gjorde kommunen en långsiktig satsning som på så vis kunde säkerställa festivalen. Sedan dess har man hoppats på förnyelse år efter år. Även för nästa år har festivalen beviljats stöd – men 350 000 kronor mindre än vad som krävs för att genomföra Musikens Makt på de premisser som arrangörerna vill.

Festivalen har under tio års tid varit en viktig och innovativ spelare, men tackar nu trots ett beviljat stöd om 1,4 miljoner kronor för sig och gör därmed inga fler festivaler. I ett långt inlägg på Facebook skriver de om situationen och visar samtidigt sin tacksamhet till alla som på något vis visat stöd, varit en del av festivalen och som stått upp för ett alternativt kulturliv i Luleå.

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 1544 [name] => Musikens Makt [slug] => musikens-makt [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 1545 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 14 [filter] => raw ) )