Nyhet

Musikhjälpen avslöjar årets tema

Publicerad: 18 september 2018 av Magnus Olsson

Alla har rätt att funka olika.

Nu är det fastställt att årets tema i Musikhjälpen blir allas rätt att funka olika – med det vill man hjälpa en av samhällets mest diskriminerade personer, människor med funktionsnedsättning. Sveriges Radio skriver i ett pressmeddelande att personer med funktionsnedsättning ofta hamnar och prioriteras sist, inte minst i fråga om nöd och katastrof.

– Situationen är helt oacceptabel, säger Radiohjälpens generalsekreterare Kristina Henschen. Det är vår skyldighet att bidra till en förändring. Människor måste få synas, höras och respekteras – för alla har rätt att funka olika!

I dag finns ungefär en miljard människor med olika funktionsnedsättningar runt om i världen. Många av dessa lever i fattigdom och ofta i brist av vård och stöd som ett led av deras funktionsnedsättning. Vilket man nu vill bryta upp, skapa förändring och ge människor bättre möjligheter.

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 1865 [name] => Musikhjälpen [slug] => musikhjalpen [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 1866 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 13 [filter] => raw ) )