Nyhet

Nu kan du vandra i Kents fotspår

Publicerad: 4 juli 2017 av Magnus Olsson

Upplev de viktigaste Kent-platserna i Eskilstuna.

Destination Eskilstuna har tagit fram en karta över de viktigaste Kent-platserna i Eskilstuna och på så vis skapat en rundvandring till fots. Genom åren har tusentals personer tagit sig till Eskilstuna, för att komma lite närmre Sveriges största rockband.

– Jag märker att jag själv också gärna far i väg och berättar om en del Kent-relaterade platser när jag har gäster och det är uppskattat, säger Martin Roos numera VD på Destination Eskilstuna och tidigare manager för Kent.

Du kan till exempel stå på den plats där Martin Sköld och Jocke Berg bestämde sig för att starta band. Eller besöka området där svartklubben Max 500 huserade, en klubb där bandmedlemmarna var flitiga besökare, och vars namn kom att bli titeln på en av Sveriges största hits. För den som kan ta sig utanför stadskärnan finns en kompletterande karta med platser som Balsta musikslott, Hagnesta hill och Äppelstigen där Jocke Berg växte upp. Du hittar totalt 16 utmärkta landmärken här.

I sommar kommer även två specifika guidade vandringar att genomföras.

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 36 [name] => Kent [slug] => kent [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 37 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 138 [filter] => raw ) )