Ny musik: Cut Copy – Take Me Over

Publicerad: 23 januari 2011 av Magnus Olsson

Time Stands Still nådde mig 2006 om jag inte missminner mig. Jag blev frälst redan där, och sedan har jag och Cut Copy levt i någon slags symbios. 2008 frälste de oss ännu en gång med ännu mer kärlek signerat In Ghost Colours, en skiva utan några svagheter om ni frågar mig. Det var Lights & Music, Hearts on fire och Arvika för hela jävla slanten. Direkt efter konfettiregnet i Mannen I den vita hatten inleddes en av mina bästa konsertupplevelser. Jag minns det som om det var igår. Hur vi hoppade och hur vi sjöng, falskt men högljutt och direkt från hjärtat. Eufori.

2011 är året då de återigen kommer frälsa mig, vissa av er blev troligen frälsta under 2010 – tacka Emmabodafestivalen. Inget annat. Om några veckor släpper de sitt nya platta och det låter lovande. Det går troligen inte att toppa In Ghost Colours, vilket är förståeligt, men singeln Take Me Over känns mer 80-tal än något de tidigare gjort. Referenserna till new wave och Men At Work blir inte tydligare än såhär. Det är som att klassikern Down Under finslipats och fått en ny verser när man lyssnar på Take Me Over. Underbart. Allt finns där, i synnerhet gunget.