Nyhet

Nya låtar av Cortex släpps

Publicerad: 27 juli 2018 av Hugo Gerlach

Efter 31 år.

I ett pressmeddelande får vi reda på att outgivet material av depprockens fanbärare, Cortex, kommer att släppas senare under året. Låtarna spelades in 1987 och var tänkta till kultbandets tredje fullängdare. Innan albumet var färdiginspelat bubblade dock flera konflikter upp i bandet och gruppen splittrades. I 31 år har sedan några av inspelningarna legat i en låda, innan de nu ges ut i samband med avslutningen av utställningen ”Freddie Wadlings Kabinett”, på Göteborgs Stadsmuseum.

– Det har varit en utmaning att ge en så pass gammal inspelning dess fulla potential.Vi har använt dagens teknik men känslan för det autentiska soundet och Cortexsjälen har hela tiden varit i fokus, säger Henryk Lipp i samma pressmeddelande.

Cortex 1987 kommer att göras i tre olika vinylversioner, varav två ges ut och säljs av Bengans med start 24 augusti. Den 22 augusti blir det förhandslyssning på Göteborgs stadsmuseum då en limiterad tredje version delas ut.Under samma releasefest kommer också några av Cortex-medlemmrna som Annika von Hausswolff, Fredrik Wegraeus, Pontus Lidgard, Ola Andersson och Jean-Louis Huhta att närvara, precis som musikjournalisten Fredrik Strage. De är där för att prata om låtarna – under kvällen utlovas också en hemlig gäst.

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 2580 [name] => Cortex [slug] => cortex [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 2581 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 2 [filter] => raw ) )