Nyhet

Oskar Linnros rasar mot dokumentär

Publicerad: 3 april 2018 av Magnus Olsson

Huvudpersonen är allt annat än nöjd.

Dagens avsnitt av P3 Musikdokumentär är en djupdykning om Oskar Linnros. Alla är inte lika belåtna, i synnerhet huvudpersonen själv. På Facebook riktar Oskar Linnros hård kritik mot dokumentären och menar att den inte skildrar vare sig hans liv eller musik.

Jag gav journalisterna bakom ”dokumentären” ALLT och lite till för att jag är ett fan av formatet P3 Dokumentär. Jag hade en idé om att 15 år av okonventionellt musikmakande, succér i fyra genrer och ren kärlek till och från hundratals kollegor skulle vara omöjlig att klippa bort. Jag la oräkneliga timmar på intervjuer, öppnade upp min studio och mina loger, bjöd på syrrans telefonnummer och skickade till och med klipp från farsans barndomsfilmer av mig i hopp om att en röd tråd av musikalisk integritet skulle överskugga några småtjafs i slutändan.

Men VINKELN var hela tiden en annan – den skulle med saxens hjälp handla främst om konflikter, sorg och ofrivilligt artisteri.

Det är bara ett axplock av den kritik som Oskar Linnros ger programmet. Han är även märkbart irriterad över att senaste albumet Väntar på en ängel nämns i förbifarten, hur skevt hans familjerelationer framställs och bilden av Snook som ”hånade rappare”.

Inlägget avslutas därefter av en hälsning till kollegan Daniel Adams-Ray.

brollan, vi har alltid skrivit vår egen historia och den dag vi vill återberätta den gör vi det som vi alltid gjort det. Från våra munnar direkt till de som vill höra

Läs hela hans inlägg här.

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 25 [name] => Oskar Linnros [slug] => oskar-linnros [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 26 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 39 [filter] => raw ) )