Festival

Peace & Love: ”Depeche är ett band som många kan relatera till …”

Publicerad: 23 oktober 2012 av Magnus Olsson

Festivalkriget är igång. Nu har Peace & Love svarat uppstickaren Bråvalla och man gjorde det med inga mindre än synthlegendarerna Depeche Mode. Vi har pratat med Ronny Mattsson Peace & Loves presschef för att få reda på vad bokningen betyder och om dagens unga har koll på Depeche Mode.

Det är match igen. Men det är inte ens halvlek ännu. Även om Bråvalla fick panga in tre i krysset redan efter första fem har Peace & Love nu slagit till med full styrka. Att det här är en match mellan Peace & Love och Bråvalla är svårt att undvika, som så många andra kommer det jämföras och mätas. Nästan så att vi är framme med termometern och linjalen för att vara exakta.

Nu är första pusselbiten på plats. Välkomna tillbaka, hur känns det?

-Härligt! Ännu härligare är att det finns kalaspriser på biljetterna fram till nu på torsdag kl 12. Vi fyller ju 15 år 2013 och därför vill vi erbjuda det.

Hur viktigt var det egentligen att få loss ett stort namn till första släppet?

-Vi jobbar alltid på att få loss intressanta akter till våra fina besökare så snart det går.

Tänker ni satsa på en äldre publik nu i och med Depeche Mode?

– Depeche är ett band som många kan relatera till oavsett ålder. Många fler akter kommer bokas och alla är välkomna som vill ha en härlig helhetsupplevelse av budskap, musik och glädje. Oavsett ålder. Precis som vanligt.

Men har dagens unga någon koll på Depeche Mode?

-Depeche Mode är ett legendariskt och ikoniskt band som fortfarande är vitala, aktiva och fortfarande ett grymt liveband. Dave Gahan är en enorm frontfigur och mytisk för många. Vem som har koll på vad är svårt att spekulera om men de flesta har nog hört låtar av Depeche tidigare.De har under 30 år levererat hits som Just can’t get enough, Enjoy the silence, Question of time, Never let me down again, I feel you, Personal Jesus, Freelove, Precious, Wrong och massa, massa mer.Många av deras låtar är odödliga hits. Kent har ofta nämnt dem som
en stor inspiration och de har tolkats av artister som Bat for Lashes, Johnny Cash och Rammsteinför att nämna några. De har sålt över 100 miljoner skivor dessutom så chansen är stor att man hört dem på nåt sätt.

Om man inte har så bra koll på dem så finns ju alltid chansen nu att se dem på Peace & Love och att lyssna in sig på dem och ta redo på mer innan. En googlesökning och du får fram sjukt mycket om Depeche Mode. Sen ska man ju såklart inte glömma att en festival inte består av bara en bokad artist. Det härliga med Peace & Love är att det alltid finns oerhört mycket mer också att se och njuta av.

När får vi se fler bokningar?

-Så snart det går släpper vi fler artister.

Senast vi pratade med Ronny, så sent som förra veckan utlovade han att fler akter skulle släppas vad som blir denna vecka, och vi hoppas att bitarna faller på plats så att vi kan räkna med ytterligare ett släpp från festivalen. Han har är fortfarande förtegen om vad för band vi kan förvänta oss, men betonar att de inte tänker nischa om sig – utan tänker fortsätta vara en bred festival.

-Vi får väl se vilka smarriga karameller vi kan bjuda på framöver.

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 7 [name] => Peace & Love [slug] => peace-love [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 8 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 101 [filter] => raw ) )