Festival

Peace & Love med miljonskulder igen

Publicerad: 12 februari 2018 av Magnus Olsson

Borlängefestivalen kämpar i motvind.

Det var 2013 som festivalen tvingades kasta in handduken. Efter omstarten 2014 har det inte varit en enkel resa att ta sig tillbaka och bygga upp det förtroendekapital som gått förlorat, både hos konsumenter och partners. Enligt en granskning som Dala-Demokraten gjort står det klart att festivalen fortsatt har ekonomiska problem – i detta nu dras de med miljonskulder som mäter upp till 2,2 miljoner kronor. Totalt ligger sex betalningsförelägganden hos Kronofogden och fler leverantörer övervägar att avsluta sina samarbeten, enligt de uppgifter som Dala-Demokraten gått ut med.

– Det är så tråkigt. Mina killar älskar att jobba för evenemanget. Det här är något bra för Borlänge och jag var med och körde när det var som störst – man vill hjälpa dem på traven. De har lovat guld och gröna skogar, men det blir skit av allt, säger en entreprenör, som vill vara anonym, till Dala-Demokraten.

Den lokala tidningen har hämtat uppgifterna från offentliga dokument och kontakter med kronofogdemyndigheten, kommunen, leverantörer och Skatteverket.

Peace & Love bekräftar den ansträngda situationen och menar att de gör allt i sin makt för att få bukt på problemen.

– Varje år har det varit bättre och vi har betalat av allt eftersom så gott vi kan. Och det har aldrig varit tal om att någon någonsin inte ska få betalt, säger Anna Norman, koordinator på festivalen, till Dala-Demokraten.

Festivalen har även bekräftat de första artisterna till sommarens upplaga som planeras äga rum 5-7 juli.

Läs också

Array ( [0] => WP_Term Object ( [term_id] => 7 [name] => Peace & Love [slug] => peace-love [term_group] => 0 [term_taxonomy_id] => 8 [taxonomy] => post_tag [description] => [parent] => 0 [count] => 101 [filter] => raw ) )